Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκδήλωση των ΕΑΑΚ Πάτρας για τον Παύλο Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκδήλωση των ΕΑΑΚ Πάτρας για τον Παύλο Φ...

Την Παρασκευή 4/05 και ώρα 13:00 στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Την Παρασκευή 4/05 και ώρα 13:00 στο Πανεπιστήμιο Πατρών (στο ΑΜΦ. ΗΛ5 ΗΜΤΥ) τα ΕΑΑΚ Πάτρας διοργανώνουν συζήτηση με τους Θανάση Καμπαγιάννη (συνήγορο της πολιτικής αγωγής) και τον @ypopto_mousi (παραγωγό του OmniaTV) για το αντιφασιστικό κίνημα, την δίκη της Χρυσής Αυγής και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Σε ανακοίνωση των ΕΑΑΚ Πάτρας αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 17/9/2013 ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι ενός χρυσαυγίτη, του δολοφόνου φασίστα Ρουπακιά. Πέντε χρόνια μετά την δολοφονία και ενώ η δίκη της ως εγκληματική οργάνωση μετράει ήδη 3 χρόνια, η Χρυσή Αυγή ξαναβγαίνει στο προσκήνιο επιτίθεται σε πρόσφυγες, μετανάστες και αγωνιστές, στηρίζει και διοργανώνει τα ακροδεξιά συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» και επιτίθεται σε καταλήψεις. Η επάνοδος αυτή δεν είναι τυχαία, πάντα σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής κρίσης οι φασιστικές ιδεολογίες τείνουν να συσπειρώνουν «αγανακτισμένο» κόσμο, μετατοπίζοντας το ερώτημα και στρέφοντας την αγανάκτηση του κόσμου, που οφείλεται στις πολιτικές τις εξαθλίωσης, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες.

Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτική δολοφονία ενός αντιφασίστα, παραγγελία από τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος. Όσο και να προσπάθησαν τα ΜΜΕ να συγκαλύψουν το γεγονός με τη δικαιολογία "τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο" δεν κατάφεραν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής άπω τα μάτια του κόσμου που από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αντιφασιστικό αγώνα και συμμετείχε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.

Η κρίση του συστήματος δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από το χτύπημα στις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας από την εκμετάλλευση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέχρι την καταστολή και την καταδίκη οποιουδήποτε αγωνίζεται και παλεύει. Έτσι ακριβώς η κατ’ επίφαση «δικαιοσύνη» τους δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο σε δίκες όπως οι πρόσφατες του Τ. Θεοφίλου, των Σκουριών, του Μ. Ζέρβα, της Ηριάννας και του Περικλή. Την ίδια στιγμή που οι Κασιδιάριδες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ελεύθεροι, η Ηριάννα και ο Περικλής παραμένουν στην φυλακή γιατί συναναστρέφονταν αγωνιστές και πήγαιναν ταξίδια στην Βαρκελώνη. Οι δίκες αυτές αποτελούν κρίκους σε μια κρατικά οργανωμένη προσπάθεια με διπλό στόχο. Να διαλύσουν στοχευμένα ανθρώπους του αγώνα ρίχνοντάς τους στη φυλακή και να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες πως δεν θα αργήσει και η σειρά τους αν δεν τα παρατήσουν. Αυτές οι προσπάθειες διαμορφώνουν ένα σπιράλ καταστολής και πειθάρχησης ως μια προσπάθεια περαιτέρω θωράκισης του κράτους δια της επίθεσης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των “από κάτω” και ως τέτοιες μας αφορούν όλες και όλους.

Όμως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός αγωνιστή, από φασίστες δεν την ξεχνάμε. Είναι επίσης σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Στα ναζιστικά παράσιτα αλλά και σε κάθε κυβέρνηση τάξης και ασφάλειας απαντάμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Ο λαός δεν έχει πει τη τελευταία λέξη... σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σχολή δεν έχετε χώρο.

Η νεολαία μέσα από τους αγώνες της προσπαθεί στο σήμερα να σκιαγραφήσει και να βροντωφωνάξει πώς θα ζήσει ελεύθερα, θα σπουδάσει και θα εργαστεί με αξιοπρέπεια. Ενάντια σε κάθε είδους εκμετάλλευση, πολέμους , ρατσισμό και εθνικισμό.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις