Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται η ποιητική-εικαστική σύνθεση ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’

Πάτρα: Παρουσιάζεται η ποιητική-εικαστικ...

Την Παρασκευή 20/4, στις 19.30, στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία»

Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν σε εκδήλωση που θα γίνει στην Πάτρα την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, την ποιητική-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’.

Η συγκεκριμένη ποιητική-εικαστική σύνθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, στις 19.30 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», στην οδό Γεροκωστοπούλου 31, πάνω από την Κανακάρη.

Για το βιβλίο που συγκεντρώνει ήδη πολλά θετικά σχόλια από τους φίλους του βιβλίου, της ποίησης και της τέχνης θα μιλήσουν η Σοφία Χριστοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η ποιήτρια Κατερίνα Παπαδάκη.

Την εκδήλωση -όπως και στα Χανιά- θα πλαισιώσει το μουσικό ντουέτο ‘‘Είμαστε δυο”, με το Γιώργο Λουτσέτη στο πιάνο και την Ελισάβετ Βερούλη στο τραγούδι. Ποιήματα θα απαγγείλει η Αλέκα Ράπτη (εκπαιδευτικός-εμψυχώτρια) ενώ θα παραστεί και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Χρήστος Τσαντής.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) και την τεχνική συνδρομή του Νίκου Βαμβακά.

*Η Αργυρώ Λουλαδάκη (ποιήτρια – εκπαιδευτικός - δρ νεοελληνικής φιλολογίας), αναφερόμενη στο βιβλίο κατά την παρουσίαση που έγινε στο Νεώριο Μόρο στα Χανιά είπε: «τα νεωτερικά στοιχεία που απαντώνται στα ποιήματα της συλλογής Ανεμώνες Αλκυώνη συνομιλούν με την παραδοσιακή ποιητική γραφή. Ειδικότερα, μέσω της χρήσης καθημερινού λεξιλογίου, χωρίς εκφραστική υπερβολή, με εικόνες που ακροβατούν ανάμεσα στην πολυσημία και την πρωτότυπη χρήση συμβόλων της μοντέρνας ποίησης από τη μια πλευρά και τη διατήρηση των κοινών νοημάτων των λέξεων της παραδοσιακής ποίησης από την άλλη, επιχειρεί να ταξιδέψει στο ποιητικό σύμπαν η κ. Παπαδάκη».

Η Κατερίνα Παπαδάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης, έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές για την ποίηση και τη λογοτεχνία και απαγγελίες σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προσπαθεί κατά τον Ελύτη «να κάνει άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά».

Η Σμαράγδη Τζιτζικαλάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ιστορία της Τέχνης» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture