Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται 26 Απριλίου στην Ελλάδα η ταινία «Fortunata – Η Ασυμβίβαστη»

Έρχεται 26 Απριλίου στην Ελλάδα η ταινία...

Του γνωστού σκηνοθέτη Σέρτζιο Καστελίτο

Η ταινία «Fortunata – Η Ασυμβίβαστη» του Σέρτζιο Καστελίτο με τους Γιασμίν Τρίνκα, Στέφανο Ακόρσι και Χάνα Σίγκουλα που είχε προβληθεί στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2017 κερδίζοντας βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες από την Seven Films στις 26 Απριλίου 2018 και είναι πιθανό να την δούμε και στην Πάτρα.

Το πορτρέτο μιας γυναίκας που τα βάζει με όλους και με όλα στην προσπάθειά της να κάνει πραγματικότητα το μικρό όνειρό της στα περίχωρα της Ρώμης, έχοντας να αντιμετωπίσει μια δύναμη που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτό που σημαίνει το όνομά της: Η Φορτουνάτα είναι άτυχη. Ή μήπως όχι; Αυτά αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Φορτουνάτα είναι μια όμορφη, φτωχή γυναίκα, που ζει στην περιοχή Tor Pignattara της Ρώμης. Το όνομά της σημαίνει «καλότυχη», αλλά κάθε άλλο παρά τέτοια δείχνει. Βρίσκεται σε διάσταση με τον βίαιο σύζυγό της και περιμένει πως και πως να υπογράψει κι εκείνος τα χαρτιά του διαζυγίου τους για να προχωρήσει επιτέλους στη ζωή της. Βγάζει τα προς το ζην κουρεύοντας κατ' οίκον άλλες φτωχές γυναίκες της συνοικίας της. Όνειρό της είναι να ανοίξει κάποτε το δικό της κομμωτήριο, ένα σαλόνι ομορφιάς όπου στο ένα τμήμα του ο φίλος της, Τσικάνο, θα μπορεί να χτυπάει τατουάζ.

Η Φορτουνάτα έχει και μια 8χρονη κόρη, με προβληματική συμπεριφορά: κατά βάση φτύνει τους πάντες! Όταν αναγκαστεί να επισκεφτούν παιδοψυχολόγο, η Φορτουνάτα θα ερωτευθεί, κι αυτή είναι μία παράμετρος, που δεν την είχε υπολογίσει! Θα μπορέσει άραγε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και επιτέλους να ζήσει μια στάλα ευτυχίας;

Όσον αφορά στο τι ενέπνευσε τον Σέρτζιο Καστελίτο να γυρίσει αυτήν την ταινία, ο ίδιος είπε ότι «αυτό που ήθελα ήταν να δημιουργήσω μια ταινία η οποία θα αποτύπωνε τα περίχωρα της Ρώμης και τους ανθρώπους που την κατοικούν. Μια ταινία όμως που θα περιείχε πολλά περισσότερα από την γεύση απλά ενός επίπονου ρεαλισμού. Αναζητούσα ενέργεια και την ψευδαίσθηση ενός δημοφιλούς ρομάντζου, χωρίς όμως να παραμερίσω όλα όσα βιώνουν οι ήρωες της ταινίας, τις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις τους».

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σέρτζιο Καστελίτο έχει γεννηθεί στις 18 Αυγούστου του 1953 στη Ρώμη. Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1983 όταν συμμετείχε στην ταινία «Il generale dell'armata morta» του Λουτσιάνο Τόβολι, δίπλα σε μεγαθήρια όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και ο Μισέλ Πικολί. Εκτός Ιταλίας έγινε περισσότερο γνωστός συμμετέχοντας στην ταινία «Απέραντο γαλάζιο» (1988) και κυρίως μέσω του πρωταγωνιστικού ρόλου στην ταινία «Ο άνθρωπος των αστεριών» (1995) του Τζιουζέπε Τορνατόρε. Λίγα χρόνια μετά έκανε την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. Το «Fortunata» είναι η 6η μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί.

*Οι ταινίες του «Non ti muovere/ Μείνε ακίνητη» (2004) είχε διανομή στις Ελληνικές αίθουσες από την Village Films όπως και το φιλμ «Venuto al mondo/ Γεννημένοι ξανά» (2012)  που είχε διανομή στην Ελλάδα από τις εταιρείες Seven Films & Σπέντζος Films.

Η πρωταγωνίστρια Γιασμίν Τρίνκα έχει γεννηθεί στις 24 Απριλίου του 1984 στη Ρώμη κι είναι φυσικό ταλέντο καθώς δεν έχει σπουδάσει υποκριτική. Ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, όπου σπούδαζε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Εκεί γνώρισε και τον σύντροφό της, με τον οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη, που είναι πλέον 9 ετών. Την 1η της κινηματογραφική εμφάνιση την έκανε στην ταινία του Νάνι Μορέτι «Το δωμάτιο του γιου μου» (La stanza del figlio, 2001). Το 2005 έλαβε μέρος στην τηλεταινία «Cefalonia», όπου ο χώρος δράσης ήταν το όμορφο ελληνικό νησί του Ιονίου.

Στην ταινία «Fortunata» συνεργάζεται για 2η φορά με τον Σέρτζιο Καστελίτο, μετά το «Nessuno si salva da solo». Έχει παίξει και σε αγγλόφωνη ταινία, στο «The Gunman: Σε θέση βολής» (2015) στο πλάι των Σον Πεν και Ιντρίς Έλμπα. Προσεχώς, θα τη δούμε στη νέα ταινία της Βαλέρια Γκολίνο «Euphoria» με την οποία επίσης έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν στην ταινία «Μέλι» (2013).

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture