Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Γαλλικό φιλμ «Η Υπόσχεση της Αυγής - La Promesse de l’ Aube» έρχεται στην Ελλάδα

Το Γαλλικό φιλμ «Η Υπόσχεση της Αυγής - ...

Θα το δούμε και στην Πάτρα, στην 2η αίθουσα του Πάνθεον

Η Γαλλική ταινία «Η Υπόσχεση της Αυγής - La Promesse de l’ Aube» που είναι βασισμένη στην αληθινή, απίστευτη ιστορία του διάσημου συγγραφέα Romain Gary, βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες αμέσως μετά το Πάσχα, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018. Το φιλμ που θα το δούμε και στην Πάτρα (ήδη η αφίσα του φιγουράρει στο Πάνθεον) κέρδισε το Βραβείο κοινού της μπύρας Fischer 2018 στο 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας τον φετινό Μάρτιο.

Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στην ηλιόλουστη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Romain Gary (στο ρόλο ο Pierre Niney ) έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, να γίνει ο μεγάλος άντρας και ο διάσημος συγγραφέας τη χρωστούσε στην μητέρα του Nina (στο ρόλο η Charlotte Gainsbourg). Χάρη στη συντριπτική αγάπη αυτής της αξιολάτρευτης, εκκεντρικής γυναίκας που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα, αυτός ο άντρας έκανε μία ζωή γεμάτη  περιπέτεια, πάθος και μυστήριο.

Ο Eric Barbier σκηνοθετεί την ταραχώδη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Γαλλίας με επίκεντρο την τρικυμιώδη σχέση με την πληθωρική, συντριπτική, παθιασμένη γυναίκα της ζωής του, που δεν ήταν άλλη από τη μητέρα του. Η ταινία ταξιδεύει το κοινό σε ένα φιλόδοξο, επικό και θεαματικό σινεμά, όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας, που παρά τα απίστευτα γεγονότα, είναι βασισμένο σε μια άκρως αληθινή ιστορία.

Γυρισμένη σε 5 χώρες μέσα σε 14 εβδομάδες, η ταινία μας ξεναγεί από την Πολωνία του ’20 μέχρι το Μεξικό του ’50, διασχίζοντας την αφρικανική έρημο με ενδιάμεσες στάσεις τη Νίκαια, το Παρίσι πριν τον πόλεμο και το υπό βομβαρδισμό Λονδίνο…

Βγαίνει στους κινηματογράφους σε διανομή από την εταιρεία Feelgood.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture