Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το δραματικό φιλμ «Εντός Ορίων – Insyriated», στις 29 Μαρτίου στην Ελλάδα

Το δραματικό φιλμ «Εντός Ορίων – Insyria...

Το φιλμ ρωτά, πόσα θα θυσίαζες για να σώσεις την οικογένειά σου;

Έχοντας κερδίσει το βραβείο κοινού στο τμήμα Πανόραμα του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου καθώς και άλλες διακρίσεις όπως το βραβείο κοινού Fischer του τμήματος Ανοιχτοί Ορίζοντες του 58ου Διεθνούς φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, έρχεται στις Ελληνικές αίθουσες από την ερχόμενη Πέμπτη 29/3/2018, σε διανομή της Danaos Films, το τιμημένο και με 6 βραβεία Magritte της Βελγικής Ακαδημίας «Εντός Ορίων – Insyriated» σε σκηνοθεσία του Βέλγου δημιουργού Φίλιπ φαν Λέου.

Σύνοψη:

Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της. Όσο ο πόλεμος μαίνεται εκτός, η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι.

«Οι περίτεχνες κινήσεις της κάμερας μεταμορφώνουν αυτό το μάλλον θεατρικό σκηνικό σε μια αποτρόπαια, δαιδαλώδη αρένα, μέχρι την κορύφωση ενός ασφυκτικού δράματος που δεν μας επιτρέπει να αποστρέψουμε το βλέμμα από το κάδρο, όσο έντονα κι αν επιθυμούμε τη διαφυγή». - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Δεν υπάρχουν φτηνές συγκινήσεις ή εύκολες απαντήσεις εδώ, αλλά μόνο βαθιά πραγματικά δράματα. Μοιάζει απολύτως αληθινό, γιατί απλώς είναι», - Phil De Semlyen, Empire

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Philippe van Leeuw.

Χώρα παραγωγής: Βέλγιο, Γαλλία, Λίβανος

Διάρκεια: 85 λεπτά.

Παίζουν οι: Hiam Abbass, Diamand Abou Abboud, Juliette Navis.

Ο σκηνοθέτης Φίλιπ φαν Λέου έχει γεννηθεί στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) το 1954 και ζει στο Παρίσι. Σπούδασε στο Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνών Θεάματος (INSAS) των Βρυξελλών και κινηματογραφία στο Ινστιτούτο Αμερικανικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, όπου παρακολούθησε μαθήματα του Σβεν Νίκβιστ και του Κόνραντ Χολ, μεταξύ άλλων.

Όταν επέστρεψε στην Ευρώπη εργάστηκε ως κινηματογραφιστής σε διάφορα ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά βίντεο. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην οποία συμμετείχε ως κινηματογραφιστής ήταν η Ζωή του Ιησού του Μπρούνο Ντουμόν το 1997.

Έκτοτε άρχισε να ασχολείται με τη σκηνοθεσία ταινιών μυθοπλασίας. Το The Day God Walked Away είναι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Φιλμογραφία:

2017 Insyriated | Εντός ορίων

2009 The Day God Walked Away.

H ταινία "Εντός Ορίων- Insyriated" διανέμεται στις ελληνικές αίθουσες από τη Danaos Films με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανόν να την δούμε αργότερα και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture