Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τουριστική έκρηξη το καλοκαίρι στην Ελλάδα προβλέπουν οι Γερμανοί - Αύξηση 40% στις κρατήσεις

Τουριστική έκρηξη το καλοκαίρι στην Ελλά...

Ελλάδα και Ισπανία στους τοπ προορισμούς

Η Frankfurter Rundschau, με αφορμή την εν εξελίξει Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου δημοσιεύει δηλώσεις εκπροσώπων τουριστικών ομίλων και συνδέσμων, που προβλέπουν άλλο ένα «εκρηκτικό τουριστικό» καλοκαίρι, ειδικά για την Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τουριστικό Σύνδεσμο DRV μάλιστα, στην παρούσα φάση τα ελληνικά νησιά είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν ακόμη και εκείνες για τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Ίμπιζα κα.).

«Για τους γερμανούς τουρίστες η Ισπανία και η Ελλάδα είναι οι απολύτως top προορισμοί. Και οι δύο χώρες αναμένουν μια εξαιρετική τουριστική σεζόν. Και η Τουρκία όμως ανακάμπτει σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau. «Δεν αποκλείεται αυτή τη χρονιά να επισκεφτούν την Τουρκία και πάλι περισσότεροι τουρίστες, καθώς οι πολιτικές εντάσεις εχουν μειωθεί», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Αναλυτικότερα και μετά την επίσκεψη και τις συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην ΙΤΒ του Βερολίνου - Η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες επιλογές των Γερμανών για το 2018, με αύξηση έως 40% στις προκρατήσεις, διεύρυνση των προγραμμάτων και ένταξη νέων προορισμών

Παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το 2018 η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα από τη Γερμανία με διψήφια αύξηση 25-40% των προκρατήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις επαφές και διαπραγματεύσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Κυρίαρχο στοιχείο που τονίστηκε στις συναντήσεις, είναι ότι ενώ οι γειτονικές χώρες επανέρχονται δυναμικά, η Ελλάδα σταθερά αυξάνει το τουριστικό της μερίδιο και πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των Γερμανών ταξιδιωτών.

Η αύξηση για το 2018 είναι ακόμη μεγαλύτερη του 2017, οπότε καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ 3,7 εκατομμύρια αφίξεων Γερμανών στην χώρα μας με άνοδο 18,1%.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου TUI κ.Friedrich Joussen και τον κ.Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, στη βάση της στενής συνεργασίας που έχουν καθιερώσει, και συζήτησαν τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Επίσης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου της Thomas Cook κ. Peter Fankhauser, με τους επικεφαλής της JET2 , καθώς επίσης και με ηγετικά στελέχη των Alltours, Der Touristik, FTI, Schauinsland Reisen, Studiosus Reisen, και των αεροπορικών εταιρειών Condor και Germania Airlines.

Σε συνέχεια των επαφών και της συνεργασίας, οι μεγάλοι τουριστικοί -ταξιδιωτικοί Όμιλοι και οι αεροπορικές εταιρείες, διευρύνουν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα και εντάσσουν νέους ελληνικούς προορισμούς και νέες πτήσεις.

Επίσης το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με στόχο την έναρξη και ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων χειμερινού τουρισμού, στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

 

AΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά