Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από την Πέμπτη 8 Μαρτίου στην Πάτρα η πολιτική σάτιρα «Ο Θάνατος του Στάλιν»

Από την Πέμπτη 8 Μαρτίου στην Πάτρα η πο...

Στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε

Είχαμε αναφερθεί στην ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν» στα τέλη του 2017 όταν και είχε πρωτοαναγγελθεί ότι θα έβγαινε στις Ελληνικές αίθουσες. Τελικά το κοινωνικοπολιτικό με κωμικά στοιχεία, φιλμ που περιλαμβάνει κι ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών, από τον Στιβ Μπουσέμι μέχρι τον Μάικλ Πάλιν και την Αντρέα Ράιζμπορο, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αυτή την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, με το διαφημιστικό του τρέιλερ να προβάλλεται ήδη στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε όπου και θα προβληθεί.

Σκηνοθέτης της πολιτικής αυτής σάτιρας που αφορά στον Ρώσο πολιτικό και ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν και τι εοπακολούθησε του θανάτου, είναι ο 55χρονος βραβευμένος με Έμμυ και υποψήφιος για Όσκαρ, σεναριογράφος και σκηνοθέτης με καταγωγή από την Σκωτία, Αρμάντο Ιανούτσι. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για μία «μαύρη κωμωδίας» που σατιρίζει το πολιτικό κλίμα της Ρωσίας της δεκαετίας του ’50 και εξιστορεί τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν λίγες ημέρες πριν από την κηδεία του «στυγερού» δικτάτορα, Τζόζεφ Στάλιν.

Λίγα λόγια για την ταινία

Τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953 ένας άντρας πεθαίνει. Ένα τρομερό εγκεφαλικό επεισόδιο κάνει όλο του το σώμα να καταρρεύσει. Το όνομά του είναι Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. «Ο Θάνατος του Στάλιν» είναι μια σάτιρα που αφορά στις μέρες πριν την κηδεία του Πατέρα ενός Έθνους. Είναι οι ημέρες που θα ρίξουν φως πάνω στην τρέλα και την έλλειψη ηθικών αξιών του ολοκληρωτισμού. Είναι οι ημέρες που θα βρουν τους άντρες που άλλοτε συνεργάζονταν με τον Στάλιν να παλεύουν προκειμένου να κληρονομήσουν την τεράστια δύναμη που είχε πάνω στο λαό.

Στην ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν - The Death of Stalin» παίζουν οι Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rupert Friend, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough και ο Jeffrey Tambor.

Διάρκεια 107 λεπτά.

Οι έως τώρα διεθνείς εισπράξεις της ταινίας ξεπερνούν τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το φιλμ είχε συμμετάσχει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, το φιλμ παρότι έλαβε ευνοικές κριτικές, απαγορεύτηκε σε χώρες όπως η Ρωσία, το Kyrgyzstan, το Azerbaijan και το Kazakhstan.

*Οι φωτ. μας εστάλησαν με το δελτίο τύπου από την Odeon.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture