Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ο Θεριστής" στις 15 Μαρτίου στις αίθουσες και 19/3 στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη

"Ο Θεριστής" στις 15 Μαρτίου σ...

Η ταινία έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Ένα χωριό μόνο γυναίκες. Ένας περαστικός άνδρας. Μια αληθινή ιστορία! Έτσι διαφημίζεται η ταινία της Μαρί Φρανσέν «Ο Θεριστής - The Sower» που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της εταιρείας Filmtrade από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. Το φιλμ ξεχώρισε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του San Sebastian στην Ισπανία όπου και τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Στην Πάτρα θα δούμε την ιδιαίτερη αυτή ταινία στις 19 Μαρτίου από την Κινηματογραφική Λέσχη, στα Odeon Entertainment σε 3 προβολές, στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30.

Η Βιολέτ είναι σε ηλικία γάμου το 1852 όταν ξαφνικά όλοι οι άνδρες του χωριού αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου. Οι γυναίκες περνούν μεγάλο διάστημα απομονωμένες, κάνοντας όλες τις εργασίες μόνες τους, και παίρνουν έναν όρκο: Εάν εμφανιστεί κάποιος άνδρας, θα είναι για όλες τους. «Ο Θεριστής» είναι βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα.

Σύσσωμος ο ανδρικός πληθυσμός ενός χωριού αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος, στη Γαλλία του 1852. Απελπισμένες από την πολύμηνη απομόνωσή τους, οι γυναίκες παίρνουν έναν όρκο: για να συνεχιστεί η ζωή πρέπει να μοιραστούν οποιονδήποτε άντρα βρεθεί στο χωριό.

Η βοηθός σκηνοθέτη των Μίκαελ Χάνεκε και Ολιβιέ Ασαγιάς, Μαρί Φρανσέν - Marine Francen υπογράφει ένα εντυπωσιακό και θεσπέσια φωτογραφημένο ντεμπούτο-φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, εξερευνώντας τα λεπτά όρια μεταξύ έρωτα και επιβίωσης σε μια πανέμορφη ιστορία αγάπης. Αυτό ήταν το κριτικό σχόλιο του 23ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας όπου είχε προβληθεί η ταινία.

Το φιλμ είναι Γαλλικής παραγωγής 2017 και έχει διάρκεια 98 λεπτά.

Το πραξικόπημα του Ναπολέοντα Γ΄ για την επαναφορά της βασιλείας στη Γαλλία του 1852, έχει ως αποτέλεσμα την σύλληψη ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού ενός ορεινού χωριού. Αφού μείνουν για μήνες στην απομόνωση, με την επιβίωση της κοινότητάς τους σε άμεσο κίνδυνο, οι γυναίκες που μένουν πίσω δίνουν όρκο να μοιραστούν όποιον άντρα περάσει από την περιοχή τους.

Διασκευάζοντας ένα αυτοβιογραφικό διήγημα, η Μαρίν Φρανσέν εισάγει με το ντεμπούτο της ένα περίτεχνο και εντελώς προσωπικό στυλ με βασικά χαρακτηριστικά, μια πολυπρόσωπη αφηγηματική λιτότητα και εντυπωσιακή φωτογραφία που ντύνει τις (φωτογενείς) πρωταγωνίστριες με έναν ασύγκριτο ρεαλισμό.

Σκηνοθεσία: Marine Francen

Σενάριο: Jacques Fieschi, Marine Francen, Jacqueline Surchat

Φωτογραφία: Alain Duplantier

Μοντάζ: Minori Akimoto.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Pauline Burlet, Geraldine Pailhas, Alban Lenoir, Francoise Lebrun, Iliana Zabeth.

*Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας την προσεχή Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 θα προβάλλει το υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής φέτος, "Η Ψυχή και το σώμα" της Ίλντικο Ενιέντι από την Ουγγαρία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture