Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

BLACK PANTHER: Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΒΕΛ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΤΑ 100.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

BLACK PANTHER:  Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΒΕΛ ΑΡΕΣ...

Παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε

H εντυπωσιακή νέα ταινία της Μάρβελ «Black Panther», σε σκηνοθεσία του Ράιαν Κούγκλερ μ’ ένα σούπερ καστ, αρκετές σκηνές δράσης και πολλά μηνύματα, συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία για 2ο συνεχές σαββατοκύριακο.

Στη χώρα μας έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018  το φιλμ έχει φτάσει τα 94.000 εισιτήρια (διανομή από Feelgood) ενώ καλά πηγαίνει και στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε. Διεθνώς έχει γίνει χαμός για την ταινία ενώ έχουν ήδη αρχίσει και γράφονται και κείμενα που αναλύουν τα μηνύματα για την ρεβάνς των Αφροαμερικανών και της μαύρης φυλής (ο Τσάντγουικ Μπόζμαν ερμηνεύει το φιλμ τον T’Challa που αναλαμβάνει βασιλιάς στην Γουακάντα, μία μη πραγματική χώρα της Αφρικής που στον έξω κόσμο εμφανίζεται ως μία φτωχή, αγροτική χώρα ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα κράτος τεχνολογικός κολοσσός χάρη στα πλούσια κοιτάσματα βιμπρανίου).

Το γεγονός ότι το φιλμ μιλά για την χρόνια καταπίεση των μαύρων που κάποτε οδηγήθηκαν στρατιές ολόκληρες ως σκλάβοι στην Αμερική αλλά και τα μηνύματα περί συμφιλίωσης, αποβολής του μίσους και της ανάγκης συνεργασίας, ανεβάζουν τον πήχη της πλούσιας αυτής από πλευράς προυπολογισμού ταινίας (κόστισε κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια) η οποία ήδη διεθνώς σε μόλις 10 μέρες άγγιξε τα 700 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις (τα μισά και περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το box office των ΗΠΑ).

Από τα ατού του φιλμ είναι φυσικά το επιτελείο των ηθοποιών που περιλαμβάνει και τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, τους βραβευμένους με Όσκαρ Φόρεστ Γουιτάκερ και Λουπίτα Νιόγκο, αλλά και τον Μάρτιν Φρίμαν, τον Ντάνιελ Καλούγια του "Τρέξε!" και τον σέξι 31χρονο μαύρο ηθοποιό Winston Duke, ο οποίος όταν το 2012 ήταν ακόμα συμφοιτητής με τη Λουπίτα Νιόγκο στο Yale School of Drama, ούτε που φανταζόταν ο ίδιος και η συνάδελφος του την εξέλιξη που θα είχαν. Η Νιόγκο κέρδισε το 2014 το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το «12 χρόνια σκλάβος». Η ταινία περιλαμβάνει και κομμάτια του μαύρου σταρ της ραπ Κέντρικ Λαμάρ. Φυσικά μην φύγετε βιαστικοί στο τέλος, καθώς υπάρχουν 2 bonus σκηνές, στους τίτλους.

Στο μεταξύ η Οσκαρική «Μορφή του Νερού» που συνεχίζει την προβολή της και στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment, έφτασε σε 10 μέρες  πανελλαδικά τα 51.000 εισιτήρια, αν και πολλοί φεύγουν «παραξενέμοι» από το συγκεκριμένο φιλμ και ίσως λίγο απογοητευμένοι, ιδίως όσοι δεν κατέχουν το στυλ και την αγάπη στα τέρατα του Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Το νέο φιλμ του Κλιντ Ίστγουντ «Αναχώρηση για Παρίσι 15:17», που στην Πάτρα παίζεται τόσο στη Βέσο Μάρε όσο και στο Πάνθεον, σε 53 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε κοντά στα 11.700 εισιτήρια το περασμένο 4ήμερο 22 με 25/2/2018 ενώ η Ελληνική κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη «Μαζί τα Φάγαμε» ξεκίνησε απλώς συμπαθητικά με περίπου 11.000 εισιτήρια (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Τέλος τραβάει το σινεφίλ κοινό το εξαιρετικό «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» του Λούκα Γκουαντανίνο στη 2η αίθουσα του Πάνθεον όπου παίζεται στην βραδινή προβολή των 21.45 για 2η εβδομάδα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από τη νέα ταινία σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ.

Σκηνή από τη νέα ταινία σε σκηνοθεσία το...

Σκηνή από τη νέα ταινία σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture