Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα 90α Όσκαρ "ζωντανά" στο "Ολύμπιον" στη διάρκεια του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Τα 90α Όσκαρ "ζωντανά" στο &qu...

Θα διοργανωθεί και Οσκαρικός σινε-μαραθώνιος την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018

Μπορεί το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-11 Μαρτίου 2018) να επιλέγει και να προβάλει ταινίες με πυξίδα το διάσημο βιβλίο του Ζορζ Περέκ, "Ζωή, οδηγίες χρήσεως"(πρωτότυπος τίτλος: "La Vie mode d' emploi"), ένα βιβλίο -ποταμό, 600 σελίδων, 2.000 χαρακτήρων και εκατοντάδων ιστοριών, το οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή σαν ένα παζλ που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ποτέ, μπορεί οι 200 και πλέον ταινίες που φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ να "μιλούν" για μετανάστευση, πρόσφυγες, οικονομική κρίση, αδιέξοδα και διεξόδους, περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά...ο κινηματογράφος είχε πάντα τη λάμψη του, και τα Oscar μεγαλύτερη...

Επετειακή -90η- είναι και η βραδιά απονομής των βραβείων Όσκαρ της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών την Κυριακή 4 Μαρτίου (ξημερώματα της Δευτέρας 5 Μαρτίου, ώρα Ελλάδος) εν μέσω του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης "φοράει" κι αυτό κόκκινο χαλί και περιμένει τους "διεθνείς" και ..ξενύχτες σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η COSMOTE TV, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης στην Ελλάδα, ξεκινούν το πάρτι από το βράδυ (23.00) της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018. Το κόκκινο χαλί θα έχει στρωθεί, το DJ set επίσης και το "παραδοσιακό pre-show και red carpet live" θα προβάλλεται ήδη στην οθόνη του "Ολύμπιον". Η τελετή έναρξης θα ακολουθήσει στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Για τους ...κινηματογραφικά "ανενημέρωτους" μάλιστα, το Φεστιβάλ διοργανώνει "ενημερωτική Οσκαρική κινηματογραφική ημερίδα" ή "Οσκαρικό σινε-μαραθώνιο" την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 (μια μέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ) στις αίθουσες "Ολύμπιον" και "Παύλος Ζάννας". Θα προβληθούν (με κοινό εισιτήριο 7,5 ευρώ) επτά (7) συνολικά από τις ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο και έχουν ήδη προβληθεί στις διοργανώσεις του φεστιβάλ.

Στο κινηματογράφο "Ολύμπιον" θα προβληθούν οι ταινίες: "Εγώ, η Τόνια" (16:00), "The Florida Project" (18:30), "Η ψυχή και το σώμα" (20:30) και "Τhe Disaster Artist" (22:30) και στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" τα φιλμ: "Χωρίς αγάπη" (17:30), "Μια φανταστική γυναίκα" (20:00) και "Αόρατη Κλωστή" (22:00).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture