Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Κέφι και πολύ χρώμα στη Νυχτερινή Ποδαράτη του Πατρινού Καρναβαλιού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κέφι και πολύ χρώμα στη Νυχτερινή Ποδαρά...

Χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη

Tέσσερις ώρες διήρκησε η Ποδαράτη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού. Το κέφι ήταν αμείωτο και πολλά πληρώματα πραγματοποίησαν ωραίες και ευρηματικές εμφανίσεις, ενώ και φέτος στο τέλος της παρέλασης δεν έλειψαν οι πολυάριθμες καρναβαλικές ομάδες και τα καπνογόνα.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Πρώτα εμφανίστηκαν τα άρματα του Δήμου Πατρέων . Πρώτο πλήρωμα ήταν το 94 με θέμα Ρέκβιεμ.

Το thebest.gr μετέδωσε ζωντανά την παρέλαση σε συνεργασία με την τηλεόραση του Ionion. . Το ίδιο θα γίνει και σήμερα με την Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής και την Τελετή Λήξης.

Στην κορυφή της παρέλασης τα άρματα του Δήμου Πατρέων.

Ο Καρνάβαλος που τραβά τα μαλλιά του στη θαλασσοδίνη της κρίσης, το καλλιτεχνικό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με την βασίλισσά μας Όλγα Κατσάρα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να μεταδίδει με τα χαμόγελα, την αεικίνητη χορευτική παρουσία και τα φιλιά της τη ζωντάνια σε όλους, οι δυο Καρνάβαλοι των ετών 2017 και 2016 που συνέχισαν διαχρονικά να πλέουν στα…νερά της κρίσης αποκτώντας και φέτος επικαιρότητα, το νέο άρμα (Ζουζουνο-όχημα) και τα παλαιότερα του Καρναβαλιού των Μικρών έδωσαν το έναυσμα για την έκρηξη του γλεντιού, που ξεσήκωσε την πόλη.

Νεανική ορμή, πόθος για ζωή, αυθεντικότητα και όλα τα χαρακτηριστικά του καρναβαλικού μας πολιτισμού αναδείχτηκαν σε όλο τους το μεγαλείο με τα πληρώματα και τους χιλιάδες καρναβαλιστές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να μεγαλουργούν.

Η ξεκούραση για τους νέους της Πάτρας, για τους νέους της Ελλάδας είναι μια λέξη άγνωστη. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μικρά. Σε λίγες ώρες αρχίζει η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018. Η ώρα της μεγάλης φιέστας, η ώρα της απογείωσης του κεφιού είναι τόσο κοντά! Και όπως όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν, με έναν ηλιόλουστο καιρό που θα αγκαλιάσει τα επί του δρόμου δρώμενα.

 

Δείτε το «χρονικό» της παρέλασης εδώ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΑΡΑΤΗ

Προς την ολοκλήρωσή της πλησιάζει η νυχτερινή ποδαράτη. Στο τέλος βρίσκονται πολυάριθμα πληρώματα.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6.30 το απόγευμα η Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση. Τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές και 135 πληρώματα πλημμυρίζουν τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στο πλαίσιο της Νυχτερινής Ποδαράτης Παρέλασης την οποία μεταδίδει ζωντανά  το thebest.gr σε συνεργασία με την τηλεόραση του ΙΟΝΙΑΝ. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά.

Μετά τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου: Καρνάβαλος, άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, την πανέμορφη Όλγα Κατσάρα να δίνει τον τόνο και να μοιράζει τα φιλιά και τους χαιρετισμούς της σε Πατρινούς και επισκέπτες, Καρνάβαλος του 2017, Καρνάβαλος του 2016, Ζουζουνο-όχημα του Καρναβαλιού των Μικρών οι χιλιάδες καρναβαλιστές με τις στολές και χωρίς τα άρματά τους (για αυτό και ο χαρακτηρισμός ποδαράτη) θα σκορπίσουν παντού το κέφι, τη φαντασία, τη σάτιρα και την μοναδική ζωογόνα δύναμη του Καρναβαλιού μας. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση ακολουθεί την οδό Κορίνθου και έχει ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή μπήκαμε χθες, βράδυ Παρασκευής με την παρέλαση των αρμάτων.

Ο πιο ενημερωμένος Χάρτης-Οδηγός του Πατρινού Καρναβαλιού από το thebest.gr

Τα φωταγωγημένα άρματα σε συνδυασμό με τον καρναβαλικό διάκοσμο και φωτισμό της πόλης έδωσαν μια εντυπωσιακή φαντασμαγορική εικόνα στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και παρέμειναν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνοδεία τους οι μεταμφιεσμένοι κρουστοί του συγκροτήματος Bloco Swingueira που προπορεύονταν των αρμάτων και με τους δυναμικούς ρυθμούς τους αλλά και τις συντονισμένες χορογραφημένες κινήσεις τους ξεσήκωναν τους περαστικούς.

To συγκρότημα κρουστών έκανε πάταγο από νωρίς αφού περιόδευσε στους κεντρικούς δρόμους αναστατώνοντας την πόλη στους πεζόδρομους της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου Α΄, στις οδούς Ερμού, Μαιζώνος και Κορίνθου.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα –Η... βόλτα των αρμάτων στο κέντρο- «Τα καλύτερά μας» στην πλ. Γεωργίου- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα είναι...πλούσιο!

H συνέχεια δόθηκε σήμερα με "σοκολατοπόλεμο" συνοδεία του μουσικού άρματος και των γνωστών Στρατηγών με το τζιπ τους στο ιστορικό κέντρο στις 12.30 το μεσημέρι ακολουθώντας τη διαδρομή: Αγίου Ανδρέου - Αράτου - Μαιζώνος –Πλατεία Γεωργίου Α΄ (κάτω μέρος)-Μαιζώνος- Γούναρη -Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου Α΄(πάνω μέρος)–Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου Α΄ (κάτω μέρος)-Μαιζώνος-Πατρέως- Όθωνος Αμαλίας μέχρι την Γούναρη.

Οι χοροί που δεν πρέπει να χάσετε πριν τελειώσει το Πατρινό Καρναβάλι! Δύο μέρες πάρτυ...

Από τις 18:30 μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE την παρέλαση μέσα από το thebest.gr.

* Να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα κυκλοφορεί και ο πιο ενημερωμένος Χάρτης-Οδηγός του Πατρινού Καρναβαλιού κυκλοφόρησε σε τιράζ 20.000 αντίτυπα και διανέμεται στους Πατρινούς και στους επισκέπτης της πόλης. Mε αποτυπωμένα τα σημεία των Καρναβαλικών εκδηλώσεων αλλά και τα αξιοθέατα της Πάτρας, ο Χάρτης-Οδηγός αποτελεί το πιο χρηστικό ενημερωτικό έντυπο για το Πατρινό Καρναβάλι. Μπορείτε να τον ζητήσετε σε ένα από τα καταστήματα Coffeebrands, στο The Black Sheep Coffee και στο ΚΕΛΛΑΡΙ.

Όπως είναι φυσικό από νωρίς ισχύουν στο κέντρο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στάθμευσης.

*ΣΑΒΒΑΤΟ 17/02/2018

Α) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 11:00 ΩΡΑΣ ΕΩΣ ΠΕΡΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΩΝ :

α) Στην οδό Κορίνθου από οδό Βορείου Ηπείρου έως οδό Φαβιέρου

β) Στην πλατεία Γεωργίου Α΄ άνω-κάτω μέρος

γ) Στην οδό Φαβιέρου από οδό Κορίνθου έως οδό Μουρούζη

δ) Στην οδό Μουρούζη από οδό Φαβιέρου έως οδό Νόρμαν

ε) Στην οδό Νόρμαν από οδό Μουρούζη έως οδό ΄Οθωνος Αμαλίας στ) Στην οδό Γ. Ολυμπίου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους

ζ) Στην οδό Σμύρνης από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους

η) Στην οδό Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους

θ) Στην οδό Σκαγιοπουλείου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους

ι) Στην οδό Δημ Υψηλάντου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους ια) Στην οδό Καποδιστρίου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους

ιβ) Στην οδό Ιεροθεου Αρχιεπισκόπου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους ιγ) Στην οδό Σωσιπάτρου από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους

ιδ) Στην οδό Κορυτσάς από Κορίνθου έως Θεμιστοκλέους ιε) Στην οδό Μαξίμου από Κορίνθου έως Θεμιστοκλέους ιστ) Στην οδό Παπαφλέσσα από Ακτή Δυμαίων έως οδό Ναυαρίνου

ιζ) Στην οδό Κολοκοτρώνη από Κανακάρη-Μαιζώνος ιη) ΙΙΙ Ναυάρχων από Κορίνθου έως Κανακάρη

ιθ) Καλαμογδάρτη από Κορίνθου έως Κανακάρη κ) Κοραή από Κορίνθου έως Κανακάρη

Β) ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 15:30 ΩΡΑΣ ΕΩΣ ΠΕΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

α) Στα ανωτέρω τμήματα των οδών.

β) Στη οδό Μαιζώνος από Καρόλου έως Γούναρη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Πάτρας λόγω Καρναβαλιού- Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία

Σαράντα χιλιάδες σοκολάτες από τους Σοκολατορίχτες - Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σύμμαχος, εκτός απο την καλή διάθεση θα είναι και ο καλός καιρός.Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Για σήμερα, Σάββατο, προβλέπεται στην Πάτρα αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες, άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16oC και οι άνεμοι θα πνέουν στην πόλη μεταβλητοί ασθενείς και στην περιοχή του Ρίου ανατολικοί 3-4bf.

Για αύριο, Κυριακή, προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακά να πυκνώσουν περαιτέρω.Δεν αναμένονται, ωστόσο, βροχοπτώσεις. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-14oC, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις γενικά ασθενείς.

Πάτρα: ΑΥΤΟΣ θα είναι ο καιρός του Καρναβαλικού τριημέρου- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση

Με κάθε μέσο φτάνουν στην Πάτρα οι επισκέπτες για το Καρναβάλι - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019