Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα –Η... βόλτα των αρμάτων στο κέντρο- «Τα καλύτερά μας» στην πλ. Γεωργίου- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα –Η... β...

Πλημμυρίζει από κόσμο η Πάτρα – «Ζεσταίνεται» το κλίμα

Φως Καρναβαλιού και ατμόσφαιρα γιορτής έλαβε η καρναβαλική νύχτα στην Πάτρα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου το βράδυ στην παρθενική εμφάνιση των καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου. Πλήθος κόσμου-Πατρινοί και επισκέπτες- βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης προμηνύοντας την κορύφωση του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Τα φωταγωγημένα άρματα σε συνδυασμό με τον καρναβαλικό διάκοσμο και φωτισμό της πόλης έδωσαν μια εντυπωσιακή  φαντασμαγορική εικόνα στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και παρέμειναν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκεί ενθουσιασμένος ο κόσμος-μικροί και μεγάλοι-τα περιεργαζόταν, τα θαύμαζε και φωτογραφιζόταν μαζί τους.

Ιδανική συνοδεία τους οι μεταμφιεσμένοι  κρουστοί του  συγκροτήματος Bloco Swingueira που προπορεύονταν των αρμάτων και με τους δυναμικούς ρυθμούς τους αλλά και τις συντονισμένες χορογραφημένες κινήσεις τους ξεσήκωναν τους περαστικούς.

To  συγκρότημα κρουστών έκανε πάταγο από νωρίς αφού περιόδευσε στους κεντρικούς δρόμους αναστατώνοντας την πόλη στους πεζόδρομους της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου Α΄, στις οδούς Ερμού, Μαιζώνος και Κορίνθου.

Επίσης μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης των αρμάτων οι κρουστοί ανέβηκαν στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ και εντυπωσίασαν το μεγάλο συγκεντρωμένο πλήθος με ένα απογειωτικό σόου κρουστών.

 

20:23 Ξεκίνησε η πορεία των αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού από την οδό Γούναρη προς την πλατεία Γεωργίου όπου ήδη είναι συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος που περιμένει να τα θαυμάσει.


 

 

 

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς βρίσκεται – και επίσημα πλέον – η Πάτρα. Η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης, επικρατεί κέφι, αισιοδοξία και χαρά. Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Γεωργίου, το καρναβαλικό δρώμενο «τα καλύτερά μας», όπου τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού παρουσιάζουν τα σκετς που επιβραβεύθηκαν για το χιούμορ, τη δημιουργικότητά τους και την καρναβαλική τους διάθεση.

Σε λίγη ώρα το κλίμα αναμένεται να θερμανθεί ακόμη πιο πολύ, καθώς θα κάνουν την εμφάνισή τους στους κεντρικούς δρόμους τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων, προσκαλώντας τους Πατρινούς αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες, που συνεχίζουν να συρρέουν στην πόλη, στη μεγαλύτερη γιορτή του Καρναβαλιού της χώρας.

Ο κόσμος έχει κατακλύσει το κέντρο, ενώ τα παιδιά που θα βγουν στα πληρώματα συρρέουν στα στέκια για να πάρουν τις στολές τους, ώστε να είναι έτοιμοι για την αυριανή νυχτερινή και την μεθαυριανή Κυριακάτικη μεγάλη παρέλαση.

Δείτε φωτογραφίες από τα «καλύτερά μας» του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019