Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου για τα φιλμ «Dovlatov» & «The Interpreter»

Πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίν...

Θα τα δούμε στην Ελλάδα από την εταιρεία Ama Films

Δύο σινεφίλ ταινίες που θα διανείμει στις Ελληνικές αίθουσες η εταιρεία ΑΜΑ Films την κινηματογραφική σεζόν 2018-2019, θα πραγματοποιήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 68ου Φεστιβάλ του Βερολίνου συμμετέχει η ταινία «Dovlatov» του Αλεξέι Γκερμάν Τζ. (Ρωσία). Έξι μέρες από τη ζωή του συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοφ, στις οποίες προσπαθεί να διατηρήσει το ταλέντο, την αξιοπρέπεια και την καλλιτεχνική του ταυτότητα στη Σοβιετική Ένωση του 1970, ενώ την ίδια στιγμή που βλέπει τους συναδέλφους του να καταπιέζονται από το καθεστώς.

Στο τμήμα Berlinale Special θα προβληθεί το φιλμ «The Interpreter» του Μάρτιν Σουλίκ (Σλοβακία). Ο 80χρονος μεταφραστής Αλί Ουγκάρ, διαβάζοντας ένα βιβλίο που έχει γραφτεί από πρώην αξιωματικό των SS, συνειδητοποιεί ότι περιγράφεται η εκτέλεση των γονιών του. Οργισμένος, αποφασίσει να μεταβεί στη Βιέννη για να βρει τον συγγραφέα και να πάρει εκδίκηση. Με πρωταγωνιστές τον Γίρι Μένζελ -σκηνοθέτη της Οσκαρικής ταινίας "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν"- και τον Πίτερ Σιμόνιτσεκ, πρωταγωνιστή της πολυβραβευμένης ταινίας "Τόνι Έρντμαν" που είχε προβληθεί και στην Πάτρα, στο Πάνθεον.​

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture