Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΡΕΣΕ ΤΟ "1968" ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ - ΤΟ ΕΙΔΑΝ 33.000 ΘΕΑΤΕΣ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

ΑΡΕΣΕ ΤΟ "1968" ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ ...

Δυνατά πηγαίνουν η "Πιο Σκοτεινή Ώρα" και οι "Τρεις Πινακίδες"

Μία χαρά τα πήγε στο ξεκίνημα του, το φιλμ «1968» του Τάσου Μπουλμέτη για τον θρυλικό νικητήριο αγώνα μπάσκετ και κατάκτηση ευρωπαικού τίτλου το μακρινό 1968 στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στην Αθήνα, της ΑΕΚ που νίκησε το φαβορί Σλάβια Πράγας, κατακτώντας το 4ήμερο (25-28/1/2018) την 1η θέση στο εγχώριο box office.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως έγραψε το flix.gr, το «1968» όπου μάλιστα αφηγητής είναι ο Πατρινός βετεράνος αθλητικογράφος Βασίλης Γεωργίου που σε ηλικία 30 ετών είχε κάνει την περιγραφή του αγώνα στις 4 Απριλίου του ’68, έκοψε σε 83 αίθουσες πανελλαδικά πάνω από 33.000 εισιτήρια. Η ταινία παίζεται και στην Πάτρα σε μία αίθουσα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη όπου προσέλκυσε κοινό και άφησε και καλές εντυπώσεις. Βέβαια κάποιοι είπαν ότι η ταινία με δεδομένη την μεγάλη διαφήμιση και το συγκινητικό αθλητικό της θέμα θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα.

Ο Τάσος Μπουλμέτης είναι ο δημιουργός της «Πολίτικης Κουζίνας» που είχε σαρώσει σε εισιτήρια αν θυμάστε πριν από περίπου 15 χρόνια (άλλες βέβαια εποχές) ενώ και η προηγούμενη ταινία του, ο επίσης νοσταλγικός «Νοτιάς» είχε ξεκινήσει τον Γενάρη του 2015, σε 92 αίθουσες πανελλαδικά, με περίπου 42.000 εισιτήρια. Η ταινία «1968» με τη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, συνδυάζει ντοκουμέντα με μυθοπλασία και αναφέρεται όπως προείπαμε στην ΑΕΚ, την ομάδα που ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1924.

Τη 2η θέση στο εγχώριο boxoffice, κατέκτησε το περασμένο 4ήμερο, το «The Darkest Hour – Η Πιο σκοτεινή ώρα» με την επιβλητική και «αποστομωτική» ερμηνεία του 60χρονου Γκάρι Όλντμαν ως Ουίνστον Τσόρτσιλ (σε 54 πανελλαδικά, έκοψε σχεδόν 22.500 εισιτήρια και σε 2 εβδομάδες προβολής ήδη έχει φτάσει τα 62.000). Η ταινία σε σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ, υποψήφια για 6 Όσκαρ παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην βραδινή προβολή όπου είδαμε το σαββατοκύριακο να σημειώνεται ουρά από θεατές στη Γούναρη.

Το ενδιαφέρον των σινεφίλ έχει τραβήξει και το εξαιρετικό, πικρό κοινωνικό φιλμ «Three Billboards outside Ebbing, Missouri» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μάρτιν Μακ Ντόνα με μία θαυμάσια Φράνσες Μακ Ντόρμαντ ως μία θυμωμένη μάνα που παίρνει σχεδόν το νόμο στα χέρια της αναζητώντας τον δολοφόνο και βιαστή της έφηβης κόρης της. Το υποψήφιο για 7 Όσκαρ φιλμ προβάλλεται και στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα. H ταινία σε διανομή της Odeon το περασμένο 4ήμερο, σε 25 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 16.200 εισιτήρια, φτάνοντας συνολικά σε 10 ημέρες προβολής τα σχεδόν 25.000 εισιτήρια.

Τέλος η νεανική περιπέτεια φαντασίας «Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία» που στις ΗΠΑ έπιασε κορυφή το τριήμερο 26-28/1 με 23,5 εκατομμύρια δολάρια, τα πήγε συμπαθητικά στην Ελλάδα (σε 68 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε περίπου 21.800 εισιτήρια). Παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Οι Γούντι Χάρελσον και Φράνσες Μακ Ντόρμαντ στο φιλμ «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι».

Οι Γούντι Χάρελσον και Φράνσες Μακ Ντόρμ...

Οι Γούντι Χάρελσον και Φράνσες Μακ Ντόρμαντ στο φιλμ «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture