Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Ελλάδα το γουέστερν «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου – Hostiles»

Έρχεται στην Ελλάδα το γουέστερν «Ταξιδε...

Με τον Κρίστιαν Μπέιλ - Θα το δούμε και στην Πάτρα

Στις 22 Φεβρουαρίου 2018 αναμένεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία γουέστερν «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου – Hostiles», με την υπογραφή του ταλαντούχου Αμερικανού σκηνοθέτη Σκοτ Κούπερ και με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ στον ρόλο του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ. Πρόκειται για ένα ταξίδι δύο σπουδαίων πολεμιστών, κάποτε αντιπάλων στο πεδίο της μάχης, που καλούνται να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και να βρουν την ειρήνη σε μία ασυγχώρητη γη.

Το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου – Hostiles», χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μία από τις καλύτερες ταινίες του 2017. Το περιοδικό Entertainment Weekly την είχε στην 10άδα των καλύτερων φιλμ της χρονιάς και αδίκως δεν προτάθηκε για κάποιο βραβείο Όσκαρ.

Η ταινία περιγράφει μία ηρωική οδύσσεια επιβίωσης, μία ιστορία, όχι για την απόσταση που διανύεις ή τις μάχες που δίνεις, αλλά για το μακρύ ταξίδι προς τον σεβασμό, τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Odeon.

To φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment, στη Βέσο Μάρε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία ενός θρυλικού λοχαγού (Κρίστιαν Μπέιλ) που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει τον αιώνιο εχθρό του, τον ετοιμοθάνατο αρχηγό της φυλής Τσεγιέν (Ουές Στάντι) και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα (στο ρόλο η Ρόζαμουντ Πάικ) της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε.

Μαζί, πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Παίζουν και οι Jesse Plemons, Adam Beach, Rory Cochrane και Ben Foster. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Telluride στις ΗΠΑ στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ στις Αμερικάνικες αίθουσες βγήκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017.

Ο 47χρονος σκηνοθέτης Σκοτ Κούπερ/Scott Cooper είναι γνωστός για τις ταινίες του «Crazy Heart» (2009), «Out of the Furnace» (2013) και Black Mass (2015) με τον Τζόνι Ντεπ. Το «Hostiles» ήταν και το εναρκτήριο φιλμ του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ρώμης τον περασμένο Οκτώβριο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture