Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/1 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

O ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ...

Μότσαρτ, Μπάρτοκ, Ντβόρτσακ υπέρ της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), με σολίστ τον διακεκριμένο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο, ο οποίος θα έχει και τη μουσική διεύθυνση, θα εμφανιστεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 20:30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Ρίο. Τη συναυλία διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής με την ευγενική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακουστούν έργα των: Μπέλα Μπάρτοκ (1881–1945), Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756–1791) και Άντονιν Ντβόρζακ (1841–1904).

Ο Λεωνίδας Καβάκος συνδέεται  εδώ και πολλά χρόνια με άρρηκτους δεσμούς με την πόλη της Πάτρας μέσω της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής, αφού τρία ρεσιτάλ του στην Πάτρα (1987, 1988 και 1994) τα είχε διοργανώσει η Λέσχη. Το 1987 στο πιάνο τον συνόδευε ο διεθνούς φήμης Γιάννης Βακαρέλης και το 1988 και 1994 ο Ούγγρος πιανίστας Peter Nagy. Επίσης, καθώς η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην Πάτρα, η συναυλία αυτή, η πρώτη από μία σειρά προγραμματισμένων δράσεων της Λέσχης για το 2018, αποτελεί ένα σημαντικό μουσικό γεγονός. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου (τηλ. 2610-993999).

Εισιτήρια διατίθενται από το Βιβλιοπωλείο "Το Δόντι" (Φιλοποίμενος 36-42) και από το κατάστημα Οπτικών Καραμούζης (Μαιζώνος 92). Η τιμή της γενικής εισόδου είναι 30 € και για τα μέλη της Λέσχης και τους φοιτητές 25 €.

*Μέρος των εσόδων της συναυλίας στην Πάτρα θα διατεθούν για τη στήριξη της Λέσχης Φίλων της Κλασικής Μουσικής, ένα φορέα με ιστορία στην έμπρακτη στήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture