Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Δυο σπάνιοι πίνακες με τον Παλαμά στη Στέγη Γραμμάτων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Δυο σπάνιοι πίνακες με τον Παλαμά...

Η παράδοση - παραλαβή έγινε την Τετάρτη 10/1

Η παραχώρηση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων - για ένα χρόνο με τη μορφή χρησιδανείου – στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου που εγκανιάζεται το Σάββατο 13/1, δύο έργων του ζωγράφου Ερνέστου Κάρτερ, «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά, 1943, Ελαιογραφία» και «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά, 1948, Σχέδιο με κάρβουνο», προκειμένου να εκτεθούν στην Κεντρική Αίθουσα της Στέγης, ήρθε να «επισφραγίσει» την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Η παράδοση των έργων Τέχνης πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσία του Προέδρου του  Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλου και των μελών του Δ.Σ. της Στέγης, Αθανάσιου Στεφανόπουλου, Χρήστου Στεφανοπούλου, Λυδίας  Στεφανοπούλου, Χριστιάνας  Στεφανοπούλου, Σοφίας  Στεφανοπούλου, Διονυσίας Στεφανοπούλου, Σπύρου Δεμαρτίνου και Νίκου Μπακρώζη, όπου υπογράφηκαν και τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής των καλλιτεχνικών έργων.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε και από τα δύο μέρη  η ανάγκη ανάπτυξης των  συνεργασιών μεταξύ των φορέων με σκοπό την  ανάδειξη  και προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας.

Το οίκημα όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς το 1859, στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα, ανακαινίστηκε πλήρως χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον και χορηγία του Έλληνα ομογενή στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Αθανασίου Στεφανόπουλου.

Παρούσα ήταν και η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών Κατερίνα Κούρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture