Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο σκόρπισε γιορτινές μελωδίες η Χορωδία της Κοινο_Τοπίας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο σκόρπισε γ...

Επίσης θα πάρει μέρος στις Πρωτοχρονιάτικες πίτες του Αντωνοπούλειου & και του Συλλόγου Ευρυτάνων

Εορταστικές μελωδίες σκόρπισε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, η χορωδία με μαέστρο τη Λίνα Γερονίκου μουσικό-υψίφωνο και πιανίστρια την Ελένη Παπαπροκοπίου μετέφερε το εορταστικό κλίμα των ημερών στους συμπολίτες μας που διαβιούν στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, στην περιοχή Γηροκομείου Πατρών.

Παράλληλα η εκπαιδευτικός-ηθοποιός Αλέκα Ράπτη απέδωσε λογοτεχνικά τα: Το νόημα της απλότητας και το Βρες χρόνο… του Γ. Ρίτσου, Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος του Ο. Ελύτη, Ωδή στον ήλιο του Ν. Βρεττάκου, τα αποσπάσματα της Αλκυόνης Παπαδάκη Είναι μερικοί άνθρωποι… από το βιβλίο σαν Χειμωνιάτικη λιακάδα και Το χρώμα του φεγγαριού… Το ποίημα του Ουίλιαμ Μπλέικ Να βλέπεις σ’ ένα κόκκο άμμου… ένα κομμάτι από το συμπόσιο του Καζαντζάκη και τέλος αφηγήθηκε το μύθο με το Κολιμπρί.

Στο μεταξύ την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 7.30 μμ η χορωδία θα σκορπίσει μελωδίες στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας στην πλατεία Β. Γεωργίου Α΄ 25.

Το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα λειτουργεί προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας για 4-6 παιδιά με νοητική υστέρηση σε ιδιόκτητο, κατάλληλα διαρρυθμισμένο διαμέρισμα στην Πάτρα, υπό τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού. Στα παιδιά παρέχεται πλήρης φροντίδα αλλά και ψυχαγωγία. Παράλληλα προετοιμάζεται η λειτουργία μονάδας ΣΥΔ (στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά με νοητική υστέρηση) 1.200τ.μ., με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και μονάδα ημερήσιας φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση, με τα κατάλληλα εργαστήρια, όπου θα απασχολούνται και άλλα παιδιά από την ευρύτερη περιφέρεια.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 8μμ η χορωδία θα σκορπίσει εορταστικές μελωδίες αλλά και έντεχνα στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας "Η Ευρυτανία" στον πολυχώρο του Δήμου Πατρέων Αγορά Αργύρη Αγ. Ανδρέου 12.

Σκοπός του Συλλόγου -που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986- είναι να φέρει σε επαφή τα μέλη του μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνει ώστε να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα της Ευρυτανίας, με κορυφαίο από αυτά τα «πολυσπόρια», δημιουργώντας έτσι για τις 300 οικογένειες Ευρυτάνων που ζουν στην Πάτρα ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και παράδοσης στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture