Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πρεμιέρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον κάνει το «Wonderstruck – Το Δωμάτιο των Θαυμάτων»

Πάτρα: Πρεμιέρα στη 2η αίθουσα του Πάνθε...

Στην προβολή των 19.15 από την Πέμπτη 11/1 έως τις 17/1 – Συνεχίζεται & το «Molly’s Game» στις 21.30

Στο best seller βιβλίο του Brian Selznick (Hugo), του 2011, έχει βασιστεί η νέα ταινία του 57χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη Todd Haynes, «Wonderstruck – Το Δωμάτιο των Θαυμάτων» που από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 ξεκινά να προβάλλεται, στην Ελλάδα από την Seven Films και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στις 19.15.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνείας για το «Still Alice» Julianne Moore συνεργάζεται για 4η φορά με τον Haynes (ήταν εξαιρετική στο «Safe» το 1995 και στο «Far from Heaven» επίσης του Χέινς το 2002) και κάνει διπλό ρόλο, μιας ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου το 1927 και μίας υπαλλήλου στο μουσείο το 1977.

Κεντρικό ρόλο στο φιλμ που έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, εντυπωσίασε στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών ενώ ήταν και η εναρκτήρια ταινία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας του 2017, έχουν 2 παιδιά σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Πρόκειται για τη Rose, ένα 12χρονο κουφό κορίτσι (την ερμηνεύει η 14χρονη Millicent Simmonds από τη Γιούτα που είναι στην πραγματικότητα ένα παιδί με πρόβλημα ακοής) που το σκάει το 1927 από το σπίτι του και τριγυρίζει στη Νέα Υόρκη και ιδιαίτερα στο περίφημο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – American Museum of Natural History, και ένα 11χρονο αγόρι το 1977.

Το μικρό αγόρι (στο ρόλο ο Oakes Fegley του «Pete’s Dragon» της Ντίσνει που είδαμε και στην Πάτρα τον Οκτώβριο του 2016) θρηνεί για το θάνατο της μητέρας του (στο ρόλο η Michelle Williams) και ξεκινά επίσης μία προσωπική περιπέτεια που θα καταλήξει επίσης στο χώρο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Σε μία από τις σκηνές της ταινίας βλέπουμε και μία μόνιμη κατασκευή/εγκατάσταση που αναπαριστά τα κτίσματα της μεγαλούπολης της Νέας Υόρκης, η οποία εκτίθεται στο Queens Museum.

Το κομμάτι του φιλμ που εκτυλίσσεται στο 1927, είναι όλο ασπρόμαυρο συνοδεία ενός θαυμάσιου μουσικού σκορ από τον Carter Burwell του προπέρσινου «Carol» επίσης του Τοντ Χέινς.

«Αυτό που αγάπησα και εκτίμησα στον Todd Haynes ήταν ότι με εμπιστεύτηκε. Αυτό σημαίνει πολλά για την κοινότητα των κωφών και βαρηκόων ατόμων», ανέφερε στο Αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly η μικρούλα Millicent Simmonds. Μετά τις Κάννες ακούστηκε πολύ ότι μπορεί η Simmonds να φτάσει έως τις υποψηφιότητες των Όσκαρ επαναλαμβάνοντας τον άθλο της Μάρλι Μάτλιν που κέρδισε το 1987, Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Γουίλιαμ Χαρτ.

Το «Wonderstruck – Το Δωμάτιο των Θαυμάτων» είναι όντως μία διαφορετική ταινία στην φιλμογραφία του Χέινς, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με ανεξάρτητα, τολμηρά φιλμ όπως το «Velvet Goldmine» και η μικρού μήκους «Superstar: Τhe Karen Carpenter story» του 1987.

Διάρκεια του «Wonderstruck» - 117 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου στη 2η αίθουσα του Πάνθεον: 7€

Φοιτητικό-Μαθητικό: 6€

Οικογενειακό (4μελής οικογένεια) 20€.

*Τέλος από την Πέμπτη 11/1 συνεχίζεται στην προβολή των 21:30, το πολύ καλό φιλμ «Molly’s Game» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άαρον Σόρκιν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζέσικα Τσαστέιν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα.

Διάρκεια: 140 λεπτά.

Το «Molly’s Game» (υποψήφιο για 2 Χρυσές Σφαίρες) βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ (Τζέσικα Τσαστέιν), μία νέας χαρισματικής σκιέρ των Ολυμπιακών Αγώνων που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό μετά από έναν τραυματισμό. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις σπουδές της στη Νομική, η Μόλι ξεκινά να δουλεύει ως υπεύθυνη ενός χώρου στον οποίο διοργανώνονται παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα και στις οποίες συμμετέχουν κινηματογραφικοί αστέρες, επιχειρηματίες και διαβόητοι μαφιόζοι.

Στην πορεία θα στήσει τη δική της επιχείρηση, απολαμβάνοντας για μία δεκαετία, επιτυχία και πολλά χρήματα, φτάνοντας το ετήσιο εισόδημα της τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια! Όμως η «τύχη» της θα τελειώσει όταν το «παιχνίδι» της μπει στο μάτι της Ρωσικής μαφίας και κατόπιν του FBI.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture