Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Τετάρτη 20/12 μόνο προβολή του φιλμ "Το Τετράγωνο" στο Πάνθεον

Πάτρα: Την Τετάρτη 20/12 μόνο προβολή το...

Η Σουηδική αυτή ταινία έχει λάβει πολύ καλές κριτικές

Σύμφωνα με ανακοίνωση που λάβαμε από τη 2η αίθουσα του Πάνθεον που λειτουργεί από πέρυσι ως αμιγώς κινηματογραφική στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, διευκρινίζεται ότι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, για τεχνικούς λόγους θα γίνει μόνο η προβολή στις 21.30, του αριστουργηματικού φιλμ από τη Σουηδία «Το Τετράγωνο - The Square» που έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών 2017. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνουν την Τετάρτη οι προβολές του παιδικού «Coco» στις 17.30 και της Ελληνικής ταινίας «Πολυξένη» στις 19.30.

Το «Τετράγωνο» είναι μία «ανορθόδοξη», ιδιαίτερη αλλά με πολλά νοήματα κομεντί, διάρκειας 142 λεπτών σε σκηνοθεσία του Ρούμπεν Έστλουντ της «Ανωτέρας Βίας». Παίζουν η Ελίζαμπεθ Μος που την είχαμε δει και στο "Truth - Η Αλήθεια" πλάι στην Κέιτ Μπλάνσετ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο 50χρονος Δανός ηθοποιός Κλάενς Μπανγκ που είναι εξαιρετικός στον κεντρικό ρόλο του επιμελητή σε μεγάλο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Στοκχόλμη και ο Ντόμινικ Γουέστ.

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Όπως έγραψε το Αθηνόραμα πρόκειται για μια ξεκαρδιστικά πικρή και κινηματογραφικά πρωτότυπη σάτιρα της σύγχρονης τέχνης, της πολιτικής ορθότητας και της ευνομούμενης βορειοευρωπαϊκής κοινωνίας.

Διανομή από την Feelgood.

Mέχρι στιγμής σε 10 ημέρες προβολής πανελλαδικά το φιλμ "Το Τετράγωνο" που πάει με φόρα και για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (θεωρείται εκ των φαβορί) έχει ξεπεράσει τα 16.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture