Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το "Origin", η νέα καταιγιστική περιπέτεια του Ρόμπερτ Λάνγκντον, κυκλοφορεί και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία

Το "Origin", η νέα καταιγιστικ...

Είναι το νέο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν

Eδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί και στην Ελλάδα το νέο βιβλίο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα του "Κώδικα Ντα Βίντσι", με τίτλο "Origin", από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το βιβλίο που ήδη γίνεται ανάρπαστο, κυκλοφορεί και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Μπιλμπάο, Ισπανία. Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθηγητής συμβολολογίας και θρησκευτικής εικονολογίας στο Χάρβαρντ, επισκέπτεται το μουσείο Γκούγκενχαϊμ για να παραστεί σε μια σημαντική ανακοίνωση για μια ανακάλυψη που «πρόκειται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης».

Ο οικοδεσπότης είναι ο Έντμοντ Κιρς, ένας σαραντάρης δισεκατομμυριούχος μελλοντιστής, με καταπληκτικές υψηλής τεχνολογίας εφευρέσεις και προκλητικές προβλέψεις που τον έχουν κάνει παγκοσμίως διάσημο. Ο Κιρς, που ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του Λάνγκτον στο Χάρβαρντ πριν από είκοσι χρόνια, πρόκειται να αποκαλύψει ένα εκπληκτικό επίτευγμα, που θα δώσει απαντήσεις σε δύο από τα πιο βασικά ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Όμως η βραδιά σύντομα εξελίσσεται στο απόλυτο χάος, η ανακάλυψη του Κιρς κινδυνεύει να χαθεί για πάντα και ο Λάνγκτον αναγκάζεται να δραπετεύσει από το Μπιλμπάο, έχοντας μαζί του την Άμπρα Βιδάλ, την όμορφη διευθύντρια του μουσείου, και να καταφύγουν στη Βαρκελώνη σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον κρυφό κωδικό πρόσβασης που θα ξεκλειδώσει το μυστικό του Κιρς.

Μέσα από τους σκοτεινούς διαδρόμους της κρυμμένης ιστορίας και της θρησκείας, ακολουθώντας ίχνη της σύγχρονης τέχνης και αινιγματικά σύμβολα, ο Λάνγκτον και η Βιδάλ πρέπει να ξεφύγουν από έναν βασανισμένο εχθρό, η δύναμη του οποίου φαίνεται να προέρχεται από τα ίδιο τα Βασιλικά Ανάκτορα της Ισπανίας και που δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κάνει τον Κιρς να σιωπήσει.

Το πιο ευφάνταστο και ιδιοφυές μυθιστόρημα του Dan Brown, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Ο Dan Brown που έχει γεννηθεί στο Νιου Χαμσάιρ, είναι όπως προείπαμε, ο συγγραφέας του περίφημου "Κώδικα Da Vinci", ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έγινε και επιτυχημένη ταινία από τον Ρον Χάουαρντ.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Φίλιπς Έξετερ, όπου έχει διδάξει φιλολογία και δημιουργική γραφή. Έχει γράψει άλλα δύο μυθιστορήματα με κεντρικό ήρωα τον καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκντον (στο σινεμά τον έχει υποδυθεί ο Τομ Χανκς), "Το χαμένο σύμβολο" και "Άγγελοι και δαίμονες", καθώς και τα θρίλερ "Αρκτικός κύκλος" και "Ψηφιακό οχυρό".

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 52 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το "Inferno" είναι το 1ο μυθιστόρημα του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ζει στη Νέα Αγγλία με τη σύζυγό του.

Το «Origin» εκδόθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture