Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Σ...

Το παιδικό "Coco", το Ελληνικό "Πολυξένη" και το βραβευμένο "Το Τετράγωνο"

Τρεις νέες ταινίες ξεκινούν την προβολή τους από την Πέμπτη 14/12/2017 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη στην Πάτρα. Κατ’ αρχάς στην απογευματινή προβολή των 17.30 έως και την Τετάρτη 20/12 θα προβάλλεται το φιλμ animation “Coco: Το γεύμα του Δάντη» σε σκηνοθεσία: Λι Άνκριτς & Άντριαν Μολίνα. Είναι το ολοκαίνουριο φιλμ της Pixar/Disney που έχει αρέσει πολύ στο εξωτερικό και προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα.

Ακούγονται στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια οι ηθοποιοί (φωνές): Ιωάννης Παναγιώτης Χασιώτης, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαδάτος, Σοφία Παναηλίδου, Χρήστος Θάνος, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Σία Κοσκινά, Μανώλης Γιούργος

Διάρκεια: 109 λεπτά.

Περίληψη

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειας του.

Στη μεσαία προβολή των 19.30, από την Πέμπτη 14/12 έως και τις 20/12 θα προβάλλεται η νέα Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή «Πολυξένη» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Δώρας Μασκλαβάνου.

Εταιρία παραγωγής: Blonde S.A.

Παραγωγή: Φένια Κοσσοβίτσα

Ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου

Γλώσσες: Ελληνικά, Τουρκικά

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Με την υποστήριξη: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Nova.

Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών, υιοθετούν μια ορφανή ελληνοπούλα, απ’ τον “άγιο” τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους. Έτσι, το 1957, η 12χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της.

Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ, αναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η ΠΟΛΥΞΕΝΗ –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο “πανηγύρι της ματαιοδοξίας” ενός περιβάλλοντος αθλίων ανθρώπων.

Τέλος στην βραδινή προβολή των 21.30 ξεκινά να προβάλλεται το πολυβραβευμένο φιλμ «Το Τετράγωνο», μία παράξενη κομεντί διάρκειας 142 λεπτών, Σουηδικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ με τους: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ.

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Χρυσός Φοίνικας φέτος στις Κάνες για μια ξεκαρδιστικά πικρή και κινηματογραφικά πρωτότυπη σάτιρα της σύγχρονης τέχνης, της πολιτικής ορθότητας και της ευνομούμενης βορειοευρωπαϊκής κοινωνίας. Το φιλμ τιμήθηκε και με το βραβείο της Ευρωπαικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διανέμεται από την Feelgood.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture