Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται στο Πάνθεον το φιλμ «Το Τετράγωνο - The Square»

Πάτρα: Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται στο...

Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα φέτος στις Κάννες

Λέγεται ότι είναι από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς ενώ σημειωτέον ότι τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών. Ο λόγος για το φιλμ «Το Τετράγωνο - The Square», σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ, μία ανορθόδοξη κομεντί που ήδη ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αθήνα σε διανομή της Feelgood, από τις 7 Δεκεμβρίου 2017 και στην Πάτρα αναμένεται να έρθει στη 2η αίθουσα του Πάνθεον την ερχόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Η συγκεκριμένη σινεφίλ δημιουργία είναι μία «πλούσια και απόλυτα σύγχρονη ιστορία για τη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας», σύμφωνα με την περιγραφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής φέτος στις Κάννες.

Το φιλμ, είναι μια τολμηρή σάτιρα με ήρωα έναν επιμελητή σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Με την τελευταία του έκθεση «Το Τετράγωνο» προσκαλεί το κοινό σε μια διαδραστική εγκατάσταση που ενισχύει τον αλτρουϊσμό. Ξαφνικά κλέβουν το κινητό του και όλο το façade της καθωσπρέπει ευγένειας καταρρέει, αποκαλύπτοντας την άγρια σκοτεινή πλευρά του. Η καινούργια ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ όπως γράφτηκε, δεν είναι ένα ρεαλιστικό δράμα όπως η προηγούμενή του, η υποψήφια για ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα «Ανωτέρα Βία» που την είχαμε δει στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας.

Πρωταγωνιστούν οι: Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Τέρι Νοτάρι.

Διάρκεια: 142 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture