Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΝ -ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ thebest.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ...

Παρουσιάζει 53 έργα, κυρίως γυναικεία πρόσωπα με σύγχρονη ματιά και ζωηρά χρώματα

Ένας παλιός γνώριμος της Πάτρας, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Παπαδόπουλος που είχε διατελέσει Διευθύνων σύμβουλος του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Tele Time για μία δεκαετία, βρέθηκε και πάλι στην Πάτρα αλλά με μία άλλη ιδιότητα του, κοντινή στη σκηνοθεσία, αυτή του ζωγράφου. Από το περασμένο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 έως και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου το βράδυ παρουσιάζει στο Παναχαϊκόν στα Ψηλαλώνια, μία σειρά από έργα του που είναι κυρίως γυναικεία πρόσωπα αποτυπωμένα με ζωηρά, όμορφα χρώματα αλλά και κάποια παλιά αυτοκίνητα, καράβια και τοπία.

Συνολικά ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος εκθέτει 53 έργα του, μέρος των οποίων είχε παρουσιαστεί σε γκαλερί στη Ζάκυνθο αλλά και στο χώρο του βιβλιοπωλείου Ο Πολίτης στην Αθήνα.

«Πάντα ζωγράφιζα», ανέφερε μιλώντας με το thebest.gr ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, «απλά τα τελευταία 2 χρόνια υπήρξε μία εσωτερική ανάγκη να πω και να εκφράσω πράγματα κι έτσι βγήκαν αυτά τα ζωγραφικά έργα. Ήδη σχεδιάζω και μία νέα έκθεση τον ερχόμενο Μάιο στον καλλιτεχνικό πολυχώρο Booze στην οδό Κολοκοτρώνη στην Αθήνα όπου θα παρουσιάσω κάποια κομμάτια της υπάρχουσας δουλειάς μαζί με καινούρια ζωγραφική μου δουλειά που ήδη έχω στα σκαριά και στο μυαλό μου».

Τον ρωτήσαμε για τα σχόλια και γνώμες των ειδικών – κριτικών τέχνης για τη δουλειά του αλλά σεμνά δεν θέλησε να μας πει. «Δεν φοβάμαι τα χρώματα», μας είπε ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι του ανέφεραν ότι το χαρακτηριστικό στα έργα του με τις ψιλόλιγνες φιγούρες – μορφές και τον τραβηγμένο λαιμό θυμίζουν κάτι από τον καμβά του σπουδαίου Μοντιλιάνι. «Είναι τρομερά κολακευτικό κάτι τέτοιο», ανέφερε χαμογελώντας ωστόσο θεωρεί  ότι δεν μπορεί να τεθεί θέμα σύγκρισης.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι γέννημα θρέμμα Εξαρχειώτης στην Αθήνα. Στην Πάτρα βρέθηκε λόγω της δουλειάς του και αγάπησε την πόλη και τους ανθρώπους της. Δούλεψε και ήταν επικεφαλής του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Tele Time σε μία χρυσή εποχή για την τηλεόραση και δη την τοπική με πολλές παραγωγές και αξιόλογο δυναμικό δημοσιογράφων, τεχνικών και παραγωγών.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης σε σημαντικούς δημιουργούς μας όπως στον Παντελή Βούλγαρη και την ταινία του «Ακροπόλ» το 1995, τον Σωτήρη Γκορίτσα στο «Βαλκανιζατέρ», έχει γράψει σενάρια και σκηνοθετήσει για τον κινηματογράφο ενώ αξιόλογη είναι και η δουλειά του στην ΕΡΤ σε μεγάλες παραγωγές που είχε αναλάβει όπως τα 10 ωριαία επεισόδια της σειράς The Greeks για τους Έλληνες της Αυστραλίας, η σειρά για τους Μετανάστες, εκπομπές για το Διεθνές Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο του κινηματογράφου δεν υπάρχουν χρήματα όπως μας είπε και τα τελευταία χρόνια λόγω και της κρίσης δεν γίνονταν παραγωγές και στην τηλεόραση. Θεωρεί δημιουργικό όλο αυτό με τα νέα παιδιά που γυρίζουν φιλμάκια με την ευκολία που δίνει η τεχνολογία. «Είναι μία διέξοδος και καλά κάνουν, ωστόσο από την άλλη δεν μπορείς να βγάλεις χρήματα και συχνά οι νέοι δημιουργοί βρίσκουν κλειστές πόρτες και οι ταινίες δεν φτάνουν  στις αίθουσες», μας είπε.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture