Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Η Τριταία διαχρονικά" - Την Τρίτη η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πετρόπουλου

"Η Τριταία διαχρονικά" - Την Τ...

Στην Αγορά Αργύρη

Ο Δήμος Ερυμάνθου σε συνεργασία με το Πολύεδρο παρουσιάζουν το βιβλίο του Γεώργιου Αθ. Πετρόπουλου «Η ΤΡΙΤΑΙΑ  Διαχρονικά» την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η αρχαιολόγος Μαρία Λακάκη, ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος και ο συγγραφέαςΒασίλειος Χριστόπουλος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και η Αναστασία Τογιοπούλου, Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Το βιβλίο, πλούσιο σε φωτογραφικό υλικό, παρουσιάζει την ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά της, τα αρχαιολογικά ευρήματα. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην Τριταία από την αρχαιότητα μέχρι την κήρυξη της Ελλάδος ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ παράλληλα καταγράφονται διάφορα θέματα του δήμου όπως εκπαιδευτικά, οικονομικά, στρατολογικά, κλπ. Τέλος, περιγράφεται η κατάργηση το 1912, του πρώτου Δήμου Τριταιέων όπως ήταν η αρχική ονομασία του,  με τη λειτουργία 15 κοινοτήτων. Ο δήμος επανιδρύθηκε με την ονομασία δήμος Τριταίας το 1997 ενώ το 2010 καταργήθηκε με το σχέδιο Καλλικράτη και εντάχθηκε στο δήμο Ερυμάνθου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture