Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΜΕ ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟ ΚΑΙ «ΦΟΥΕΝΤΕ ΟΒΕΧΟΥΝΑ-Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ»

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΜΕ ΤΑΚΗ Χ...

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στις 21.00 θα δοθεί τελικά η πρεμιέρα της νέας κεντρικής παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας «Φουέντε Οβεχούνα-Η Πηγή των Αμνών» σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Την Δευτέρα 20/11 στις 12.30 το μεσημέρι θα δοθεί και Συνέντευξη Τύπου, στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ (Όθωνος Αμαλίας 6)  όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της θεατρικής περιόδου 2017-2018 (Φουέντε Οβεχούνα-Η Πηγή των Αμνών, Ελίζα και η Τρελή του Σαγιό).

Στο έργο «Φουέντε Οβεχούνα-Η Πηγή των Αμνών» του Λόπε Ντε Βέγκα που εκτυλίσσεται το 1470 στην Ισπανία, μία εποχή φεουδαρχίας και καταπίεσης, τον τοπικό άρχοντα - φεουδάρχη υποδύεται ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος.

Μιλώντας στο Ioniantv, στην εκπομπή Metropolis, ο κ. Χρυσικάκος, από το Δημοτικό θέατρο όπου συνεχίζονται οι πρόβες της παράστασης, εξέφρασε την μεγάλη του συγκίνηση που παίζει στο θέατρο «Απόλλων» και πως ο χώρος έχει μία μοναδική ενέργεια. «Μυρίζει καλό θέατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιόλογος ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι παίζει για 1η φορά στον «Απόλλωνα» της Πάτρας ενώ στο αδελφάκι του, το θέατρο στη Σύρο έχει παίξει πολλές φορές ενώ θυμήθηκε πως στο παρελθόν έχει πάρει μέρος ως ηθοποιός σε παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο των Πατρών.

Η παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα-Η Πηγή των Αμνών» θα παρουσιαστεί έως και τα τέλη Ιανουαρίου 2018.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο που θέτει επί τάπητος προβλήματα που αναζητούν λύση στον παγκόσμιο χάρτη  και δίνει έμφαση  στο πολιτικό ερώτημα : Πρέπει να αποτελεί κοινωνική συνείδηση ή επαφίεται στην ατομική ηθική το καθήκον της συλλογικής ευθύνης;

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Γκάτσος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ & ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Σταύρος Τσακίρης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασίλης Παπατσαρούχας

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θάνος Μικρούτσικος

ΣΤΙΧΟΙ: Γιώργος Μιχαηλίδης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Νίκος Σωτηρόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Πέτρα Μαυρίδη

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Τίνα Παραλή, Μυρτώ Κοσμοπούλου

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος

και παίζουν οι ηθοποιοί ( με αλφαβητική σειρά):

Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας,  Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη  Μποζάκη, Κωνσταντίνος  Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου, Τάκης Χρυσικάκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture