Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ από το Ιράν, "Ούτε όνομα, ούτε υπογραφή" διακρίθηκε στο 58ο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Το φιλμ από το Ιράν, "Ούτε όνομα, ο...

Τιμήθηκε με τον Αργυρό Αλέξανδρο και το βραβείο της FIPRESCI

H  Ιρανική ταινία «Ούτε όνομα, ούτε υπογραφή - No Date, No Signature / Vahid Jalilvand», σε σκηνοθεσία του Βαΐντ Τζαλιλβάντ ξεχώρισε στο φετινό 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 με την απονομή των βραβείων. Το συγκεκριμένο φιλμ κέρδισε τον Αργυρό Αλέξανδρο-Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο καλύτερης ταινίας της FIPRESCI - Διεθνούς Ένωσης Κινηματογραφικών κριτικών. Η ταινία θα διανεμηθεί στις ελληνικές αίθουσες από την ΑΜΑ Films.

Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση.

Ένα εκλεκτό δείγμα του κινηματογράφου των ηθικών διλημμάτων, «μπολιασμένo» με την μεγάλη Ιρανική κινηματογραφική παράδοση της ενδελεχούς μελέτης χαρακτήρων, μια ελεγεία για τους ανθρώπους που ονειρευόμασταν να γίνουμε κι όμως θάψαμε μέσα μας.

*Να προσθέσουμε ότι και στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης πήγαν αρκετοί Πατρινοί σινεφίλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture