Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 26): Tο νέο τρένο θα έρθει μέσω της θάλασσας

Αποκλειστικό (Νο 26): Tο νέο τρένο θα έρ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί σε χρήση

Το thebest παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα την οριστική λύση στο πρόβλημα με την χάραξη της νέας διπλής ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής.

Το σχέδιο έχει εγκριθεί ήδη τόσο από την Ε.Ε. που χρηματοδοτεί το έργο όσο και από τον Κιμ (ναι, αυτόν την Κορέας) που ήταν έτοιμος να το πατήσει το κουμπί με αυτά που μάθαινε πως γίνονταν στην Πάτρα.

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Πατρέων, τον ΟΛΠΑ, από κοινού με την Περιφέρεια, τον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και τους νέους Ιταλούς διευθυντές της, τον Τζιοβάνι Γκαμοτρένο και τον Μάρκο Γραμισαμακαρόνι.

Οπως έγινε γνωστό λίγο μετά τον Ψαθόπυργο το τρένο θα βυθιστεί στη θάλασσα, όπου θα έχουν φτιαχτεί ειδικές ράγες. Δηλαδή αντί για την υπέργεια μισοβύθιση του, με την μέθοδο «cut and cover», θα έχουμε την μισοθαλάσσια διεύλευσή του, με την μέθοδο «push, swim and spoxne».

Στρίβει μετά τον Αγιο Βασίλειο...

Στρίβει μετά τον Αγιο Βασίλειο...

Στρίβει μετά τον Αγιο Βασίλειο...

Το τρένο θα κινείται παράλληλα με τον κυματοθραύστη και θα φτάνει στο νέο λιμάνι, από τη θάλασσα! Η ΕΡΓΟΣΕ θα προσφέρει μαζί με το εισιτήριο και δωρεάν μπάνιο στην «Ψιλή» στους επιβάτες της, κάτι που ούτε τα υπερσύγχρονα τρένα με τα βαγόνια - πισίνες, δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν. Και κει που λέγαμε πως τα κάναμε μούσκεμα με τη νέα γραμμή, τελικά πράγματα θα τα κάνουμε μούσκεμα (με την καλή έννοια, που λέει κι ο άλλος ο δήμαρχος, ο καλός στον Μαραθώνα).

Η διαδρομή θα είναι μαγευτική αφού οι επιβάτες του τρένου θα έχουν την ευκαιρία πίσω από τα τζάμια να βλέπουν το βυθό του πατραϊκού, τις μέδουσες και ειδικά, από την Παπαφλέσσα και μετά, όλους τους αγωγούς με τα βοθρολύματα που αδειάζουν στην περιοχή.

Μόλις έχει περάσει την Ακτή Δυμαίων και κατευθύνεται προς τη θάλασσα

Μόλις έχει περάσει την Ακτή Δυμαίων και ...

Μόλις έχει περάσει την Ακτή Δυμαίων και κατευθύνεται προς τη θάλασσα

Στο σημείο που θα αναδύεται το τρένο θα είναι και το υδατοδρόμιο, ο σταθμός φυσικού αερίου και η μαρίνα για τα υπερπολυτελή γιοτ που λόγω της ανάπτυξης θα έρχονται πλέον σωρηδόν στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως μάθαμε από καλά πληροφορημένες πηγές η διαχείριση της Μαρίνας δόθηκε στον επενδυτικό οίκο «Αλ αφ ραγκί» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε στις φωτογραφίες πως είναι το νέο τρένο στην Πάτρα.

 

Αποκλειστικό (Νο 25): Διέγραψαν το προφίλ του Κ. Πελετίδη στο facebook

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα