Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συγκρατημένες οι κριτικές στις ΗΠΑ για το "Ελάφι" του Γ. Λάνθιμου

Συγκρατημένες οι κριτικές στις ΗΠΑ για τ...

Την ταινία θα την δούμε στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

To νέο «παράδοξο» και αινιγματικό φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού» με τους Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν βγήκε σχεδόν μόνο στους Αθηναικούς κινηματογράφους την περασμένη Πέμπτη 2/11/2017 από την εταιρεία Feelgood (στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το φιλμ θα έρθει στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη) έχοντας λάβει και γενικά θετικές κριτικές.

Σταθερή αξία για το παγκόσμιο σινεμά, ο Λάνθιμος συνεχίζει να μας ξαφνιάζει και παραδίδει ένα έργο που προκαλεί συζητήσεις ασχέτως… ελληνικής εθνικότητας, ανέφερε στην κριτική του το freecinema.gr, προσθέτοντας πάντως πως μεγάλη μερίδα του κοινού θα δυσφορήσει και κάποιοι ίσως να εγκαταλείψουν πριν από το τέλος, την αίθουσα προβολής.

Την ίδια ώρα, η ταινία του διεθνούς μας πλέον σκηνοθέτη, παίζεται στις ΗΠΑ κι όπως είδαμε στο boxofficemojo.com, το περασμένο τριήμερο 3-5/11/2017 όπου στα Αμερικάνικα ταμεία θριάμβευσε αναμενόμενα το νέο «Thor, Ragnarok» της Μάρβελ με 121 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 306 εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιποι κόσμο (το φιλμ με τον Κρις Χέσμγουορθ και την Κέιτ Μπλάνσετ παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment σε διανομή Feelgood), τα πηγαίνει συμπαθητικά σε περιορισμένο κύκλωμα art αιθουσών.

«Ο Φόνος του Ιερού ελαφιού» σε 86 αίθουσες στις ΗΠΑ το περασμένο 3ήμερο ήρθε 25ος στο box office, με 401.000 δολάρια εισπράξεις φτάνοντας συνολικά σε 3 εβδομάδες το σχεδόν 1 εκατομμύριο (909.000 δολάρια για την ακρίβεια).

Σε κριτική του για το φιλμ, το έγκυρο Entertainment Weekly κρατά αποστάσεις και ενώ είχε επαινέσει τον «Αστακό» του Λάνθιμου, για το «Ελάφι», έγραψε ότι είναι ένα παράξενο, μοναδικό φιλμ αλλά πολύ ψυχρό (icy) και εν τέλει πολύ αινιγματικό.

Ο βαθμός από το Entertainment Weekly για την ταινία είναι (Β-).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture