Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΜ "Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΜ &qu...

Εξαιρετική για άλλη μία φορά η Ζιλιέτ Μπινός

H ταινία με καλή φήμη από το 70ο Φεστιβάλ των Κανών όπου και βραβεύτηκε, στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» αλλά και τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα, αναμενόταν πως θα προσέλκυε τους Πατρινούς σινεφίλ. Πράγματι έτσι έγινε τη Δευτέρα 30/10/2017 το βράδυ στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε με την αίθουσα 5 που χωράει σχεδόν 500 άτομα, να γεμίζει ασφυκτικά σχεδόν και στις 3 προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Στη δεύτερη μάλιστα προβολή είχαν γεμίσει μέχρι και τα καθίσματα της 1ης σειράς ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι σινεφίλ που επέλεξαν ή για την ακρίβεια είδαν την ταινία στα σκαλάκια του διαδρόμου ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να περιμένουν την βραδινή προβολή.

Ο λόγος για την «σκεπτόμενη» κοινωνικοερωτική κομεντί της 71χρονης σκηνοθέτιδας Κλερ Ντενί «Η λιακάδα μέσα μου» με μία εξαιρετική Ζιλιέτ Μπινός στα 53 της χρόνια να αποπνέει σαγήνη, ερωτισμό, πλάθοντας μία εύθραυστη ηρωίδα που αποζητάει μετά από έναν αποτυχημένο γάμο και έχοντας αποκτήσει μία μικρή κόρη, τον ιδανικό άνδρα για νέο σύντροφο, με συνέπεια να πέφτει από την μία ακατάλληλη περίπτωση στην άλλη.

Όλο το έργο ήταν πάνω στην Μπινός και η όμορφη, ταλαντούχα και βραβευμένη και με Όσκαρ προ 20 ετών για τον «Άγγλο ασθενή», ηθοποιός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για να δεις αυτό το φιλμ. Το λέμε διότι η Κλερ Ντενί ναι μεν παραδίδει μία ταινία αναζητήσεων πάνω στα «θέλω», στις σχέσεις ερωτικές και κοινωνικές και ιδιαίτερα πάνω στον γυναικείο ψυχισμό μίας μοντέρνας γυναίκας μεταξύ των σαράντα και πενήντα, που έχει ενδιαφέρον, ωστόσο το σενάριο κάπου χάνεται στην πορεία ενώ η «διανοουμενίστικη» διάθεση μάλλον κουράζει.

Δεν λείπει ωστόσο το χιούμορ στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου κάνει την εμφάνιση του και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σ’ ένα ρόλο ψυχολόγου αλλά και μέντιουμ, ο οποίος και λέει την ατάκα της ταινίας, «προσπαθώ να ζήσω την λιακάδα μέσα μου, να είσαι open – ανοικτή και ζήσε ότι θέλεις να ζήσεις».

Για την προσεχή Δευτέρα 6/11 η Κινηματογραφική λέσχη Πάτρας θα μας φέρει το Αργεντίνικο φιλμ σε σκηνοθεσία Γκαστόν Ντιπράτ και Μαριάνο Κον, «Ο Επιφανής Πολίτης».

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture