Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Η Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο" - Ξεκινά σήμερα στην Πάτρα το 7ο Πανελλήνιο συνέδριο του Φόρουμ δημόσιας υγείας & κοινωνικής ιατρικής

"Η Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο"...

Στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής έχει δημιουργηθεί τον Οκτώβριο του 2009 και αποτελείται από Διδακτικό Προσωπικό των Εργαστηρίων Υγιεινής των Σχολών Επιστημών Υγείας ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Κάθε χρόνο ένα από τα μέλη του Φόρουμ, διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ.

Φέτος είναι η 7η χρονιά και το Συνέδριο θα διεξαχθεί για 1η φορά στην Πάτρα, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στο Ρίο το χρονικό διάστημα από 3- 5 Νοεμβρίου 2017.

Το φετινό κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο: Πρόληψη, Προαγωγή, Ποιότητα». Έμφαση θα δοθεί, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, στις νέες δυνατότητες στην έρευνα, την ανάπτυξη μεθοδολογιών για την καλύτερη πρόληψη των ασθενειών, την προαγωγή πιο υγιεινών τρόπων ζωής και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας.

Σκοπός της επιστημονικής Ημερίδας είναι να «τοποθετήσει» τη Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο, να αναδείξει την αναγκαιότητα της πρόληψης στην προστασία της υγείας του πληθυσμού, να αναδείξει την προαγωγή υγείας.

Οι ενότητες που έχουν επιλεχθεί (Επιδημιολογία, Βιοστατιστική, Προληπτική Ιατρική, Ψυχική Υγεία, Περιβαλλοντική Υγεία & Τοξικολογία, Προαγωγή & Αγωγή Υγείας, Προστασία Υγείας 3ης ηλικίας, Διατροφή & Υγεία, Μετακινούμενοι πληθυσμοί & Δημόσια Υγεία, Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, Συστήματα Υγείας & Ποιότητα, Ιατρική Εκπαίδευση, Ιστορία της Ιατρικής, Οικονομικά & Πολιτική Υγείας) καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να συζητηθούν όλα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, και γενικότερα επιστήμονες των Επιστημών Υγείας, των Βιολογικών, Φυσικών, Οικονομικών Επιστημών και Επιστημών Πληροφορικής που ενδιαφέρονται για τη Δημόσια Υγεία.

Αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 300 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Το φετινό κεντρικό θέμα του συνεδρίου όπως προείπαμε αφορά στη Δημόσια Υγεία και στην Πρόληψη, Προαγωγή και Ποιότητα. (https://7o-forum-public-health.events.upatras.gr/)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being