Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ"

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45.000 ΕΙΣΙ...

Στην Πάτρα προβάλλεται στο Πάνθεον και στα Odeon Entertainment

H νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα» φαίνεται ότι άγγιξε ευαίσθητες χορδές και το συλλογικό υποσυνείδητο του λαού μας, με την συγκλονιστική ιστορία των 200 κρατούμενων κομμουνιστών από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του ’44 στην Καισαριανή, που περιγράφει. Η ταινία που προβάλλεται και στην Πάτρα με επιτυχία από την περασμένη Πέμπτη 26/10, σε διανομή της Tanweer, (σε Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη) έκοψε το πρώτο 4ήμερο προβολής της (26-29/10/2017) πανελλαδικά πάνω από 45.000 εισιτήρια, ένα νούμερο άκρως ικανοποιητικό ενώ με τα πολύ καλά σχόλια και εντυπώσεις από στόμα σε στόμα, το συγκινητικό φιλμ του Παντελή Βούλγαρη αναμένεται να κρατήσει την εμπορική του φόρα.

«Ευτυχώς που βγαίνουν ακόμα τέτοιες ταινίες».

«Εξαιρετικά συγκινητική και με συναισθήματα δέους η σκηνή του χορού των μελλοθάνατων!»

«Εξαιρετική ταινία!!! Ένα μεγάλο μπράβο!!!!»

«Επιβλητική, μοναδική, τρομερή μουσική επένδυση!!! Μπράβοοοοο σε όλους!!!»

«Μια συγκλονιστική σκηνοθεσία, μια απίστευτη παραγωγή».

«Από τις ταινίες που θα θυμόμαστε για χρόνια».

Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά σχόλια των πρώτων θεατών της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» από την επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.

Το φιλμ κατάφερε μέχρι στιγμής όχι μόνο να συγκινήσει τους θεατές, αλλά και να γνωρίσει ή να ξαναθυμίσει σε όλο τον κόσμο μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση 200 αγωνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές στην Καισαριανή, την 1η Μαΐου του 1944. Όπως ακούσαμε και στο ραδιόφωνο, πρόκειται ίσως για την πληρέστερη πολιτικών νοημάτων και χαρακτήρα ταινία του Παντελή Βούλγαρη και μία από τις σπουδαιότερες της 45χρονης και πλέον καριέρας του Έλληνα σκηνοθέτη. Επίσης πολλοί μίλησαν για ένα φιλμ ντοκουμέντο και μια σύγχρονη κινηματογραφική ματιά στα γεγονότα της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 1944.

Όπως προείπαμε, περισσότεροι από 45.000 θεατές είδαν «Το Τελευταίο Σημείωμα» τις 4 πρώτες ημέρες προβολής της στις κινηματογραφικές αίθουσες και μίλησαν για μια εξαιρετική ταινία, με δυνατές και συγκινητικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών (Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ) και αξέχαστες κινηματογραφικές σκηνές, όπως το γλέντι των μελλοθάνατων (κάτι που επισήμανε και το thebest.gr στη δική του εντύπωση από την ταινία).

Το σενάριο συνυπέγραψαν ο ίδιος ο Παντελής Βούλγαρης και η σύζυγος του, συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη ενώ ακόμη παίζουν οι Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος, κ.α.

Την πρωτότυπη μουσική του φιλμ υπογράφει ο γιος του σκηνοθέτη Αλέξανδρος Βούλγαρης.

*Μπορείτε να δείτε κι ένα δεύτερο film clip από την ταινία, με τίτλο «Μπλοκ 15, στην απομόνωση».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture