Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία χορωδιακής μουσικής την Κυριακή - Συμμετέχει και Νεανική χορωδία από την Λειψία

Πάτρα: Συναυλία χορωδιακής μουσικής την ...

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20.00

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διεθνής συναυλία χορωδιακής μουσικής, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τρεις (3) χορωδίες την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο στις 8 το βράδυ ακριβώς.

Στη συναυλία θα μετάσχουν τιμητικά προσκεκλημένες, η Γερμανική Νεανική Χορωδία του Σάξεν Λειψίας [Διεύθυνση: Ron- Dirk Entleutner] και η Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου [Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου]. Επίσης θα συμμετάσχει η Νεανική Χορωδία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού της Πολυφωνικής [Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά, κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος].

Οι χορωδίες θα ερμηνεύσουν έργα από το διεθνές αλλά και εγχώριο ρεπερτόριο, ενώ η Γερμανική Χορωδία από κοινού με τη ΝΕΑΝΙΚΗ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, θα παρουσιάσουν και Ελληνικά έργα. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα κλείσει, με την από κοινού ερμηνεία της Γερμανικής Χορωδίας και της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του έργου: ‘’Gloria’’, του Antonio Vivaldi, υπό τη διεύθυνση του Ron- Dirk Entleutner.

Η διοργάνωση της συναυλίας, γίνεται από την Πολυφωνική και από το ‘’Ελληνικό Ειδύλλιον’’ [Ανδρέας Ντρέκης].

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ο Μιχάλης Οικονόμου έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο αποσπώντας πρώτα βραβεία, αριστεία και διακρίσεις σε όλα του τα διπλώματα. Λαμβάνοντας την υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση.

Δάσκαλοι του υπήρξαν μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής, οι Θόδωρος Αντωνίου, Lukas Foss, Jorma Panula, Gianluigi Gelmetti και David Hoose. Έχει τιμηθεί με έντεκα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα πρώτα βραβεία των διεθνών διαγωνισμών “Δημήτρης Μητρόπουλος” και “ALEA III”. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και πολλών ορχηστρών του εξωτερικού,  ενώ τα έργα του έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο.

Ο κύριος Οικονόμου είναι διευθυντής του Μουσικού Τμήματος και τακτικό μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας σε πολλά ωδεία και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι επίσης ο εμπνευστής και διδάσκων αρχιμουσικός του «Πανελλήνιου Masterclass διεύθυνσης ορχήστρας» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και προσελκύει τουλάχιστον εκατό νέους μαέστρους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε χρόνο.

Το 2011 και κατόπιν ψηφοφορίας εκατό (100) μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από πενήντα εμφανίσεις ενώ ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos. Παράλληλα με την ορχήστρα του Κατάρ ο κύριος Οικονόμου έχει συμβόλαια τακτικής συνεργασίας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Gyor στην Ουγγαρία.

Από το 2013 είναι ο μόνιμος αρχιμουσικός του γκαλά των νικητών του διαγωνισμού OPERALIA του Placido Domingo που διοργανώνεται από την εταιρεία GuliΑnd με έδρα το Λονδίνο και πραγματοποιεί περιοδείες του διαγωνισμού ανά τον κόσμο.

Ο Μιχάλης Οικονόμου εκπροσωπείται από το κορυφαίο διεθνές καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και διευθύνει περισσότερες από σαράντα συναυλίες το χρόνο διεθνώς.

Η Νεανική Χορωδία The Landesjugendchor Sachsen (Saxony State Youth Choir) απαρτίζεται από ερμηνευτές/χορωδούς ηλικίας 16 έως 30 ετών.

Το Μουσικό Τμήμα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ιδρύθηκε το 1960 από τον Πρύτανη Αλέξανδρο Παππά με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βασίλη Μακρίδη. Στόχος του Μουσικού Τμήματος είναι η προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών μέσα στο Ε.Μ.Π. και η βαθύτερη προσέγγιση των φοιτητών στον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού.  Η Μικτή Χορωδία του Ε.Μ.Π. είναι ο παλαιότερος και γνωστότερoς στην πολυτεχνειακή κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό τομέας του μουσικού τμήματος. Έχει εκπροσωπήσει το Πολυτεχνείο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχοντας πολλές συμμετοχές σε χορωδιακά φεστιβάλ.

Η χορωδία του Ε.Μ.Π. έχει εμφανιστεί στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς επίσης σε πολλά άλλα μεγάλα θέατρα συμμετέχοντας σε διεθνούς εμβέλειας παραγωγές και συνεργασίες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και άλλους κορυφαίους φορείς.

Αποκορύφωμα των καλλιτεχνικών δράσεων της χορωδίας του ΕΜΠ αποτέλεσε η συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κατάρ τον Μάρτιο του 2013. Το ρεπερτόριο της χορωδίας καλύπτει την έντεχνη δυτικοευρωπαϊκή μουσική, το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι, καθώς επίσης τη σύγχρονη και πειραματική μουσική δημιουργία.  Από το 2004, διευθυντής του μουσικού Τμήματος και της χορωδίας του ΕΜΠ, είναι ο Αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η Δήμητρα Πίτσου.

Η Δήμητρα Πίτσου.

Η Δήμητρα Πίτσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture