Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Τετάρτη προβάλλει ο Γυμνός Οφθαλμός στο Πάνθεον την "Paulina"

Πάτρα: Την Τετάρτη προβάλλει ο Γυμνός Οφ...

Στις 21.30 - είσοδος 5 ευρώ

Όπως είχε υποσχεθεί και ανακοινώσει ο Νίκος Καββαδίας και η ομάδα του Γυμνός Οφθαλμός, συνεχίζουν τις προβολές που ξεκίνησαν με το «Porto» προ 2 εβδομάδων στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημητρίου Γούναρη, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 21.30 με την δραματική ταινία από την Αργεντινή και την Βραζιλία, παραγωγής 2015, «Paulina - La Patota», διάρκειας 103 λεπτών.

Σκηνοθεσία - Σαντιάγο Μίτρε. Παίζουν οι: Ντολόρες Φόνζι, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Εστεμπάν Λαμότε.

Παρά τις αντιρρήσεις του ανωτάτου δικαστικού πατέρα της, η Παουλίνα εγκαταλείπει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα μεγαλοδικηγόρου και αποφασίζει να δουλέψει ως δασκάλα στην επαρχία. Εκεί, όμως, την περιμένει μια σοκαριστική εμπειρία.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για ένα αργεντίνικο δραματικό νουάρ του 1960, το οποίο διασκευάζεται ως μια πικρή, πολυεπίπεδη παραβολή πάνω στην εξουσία, την ηθική και τις καθημερινές, ψυχολογικές και πολιτικές διαστάσεις τους.

Μία μεγαλοαστή "πολλά υποσχόμενη" δικηγόρος του Μπουένος Άιρες, η Παουλίνα (Dolores Fonzi), αποφασίζει να κάνει αναστροφή στη ζωή της και αναχωρεί για τη βαθιά αργεντίνικη επαρχία. Θα γίνει δασκάλα σε ένα ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους χωριό, όπου η πλειοψηφία είναι αναλφάβητη.

Ο πατέρας της, ένας καταξιωμένος ανώτατος δικαστής (στο ρόλο ο Oscar Martinez) προσπαθεί μάταια να την μεταπείσει, ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστη με τη "λαμπρή" καριέρα που την περιμένει και την εύκολη ζωή μέσα στους κόλπους της καλής κοινωνίας του Μπουένος Άιρες. Συνοδοιπόρος στις απόψεις του πατρός και ο φίλος της (Esteban Lamothe).

Η Παουλίνα σε πείσμα πάντων και πασών ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι.

Ο σκηνοθέτης και συνσεναριογράφος Santiago Mitre («El Estudiante” , “La Cordillera”) διασκευάζει ένα κλασικό αργεντίνικο φιλμ νουάρ του 1960 και το μετατρέπει κατά τη συνήθειά του σε μία πολιτική παραβολή. Ο θεατής μπορεί πολύ εύκολα να ταυτιστεί ταυτόχρονα και με την ιδεαλίστρια Παουλίνα, αλλά και με τον πραγματιστή πατέρα της.

Η κάμερα είναι μία προέκταση του μυαλού και του σώματος της Παουλίνα. Οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν κρύβουν πάντα τουλάχιστον δύο αλήθειες. Όπως όμως λέει κάποια στιγμή και η πρωταγωνίστρια «Τι νόημα έχει να ζεις εάν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου;».

To φιλμ παίχθηκε στην Αθήνα στον "Μικρόκοσμο". Έχει διακριθεί σε πολλάΦεστιβάλ στο εξωτερικό.

Την προβολή στο Πάνθεον διοργανώνει όπως προείπαμε, ο "Γυμνός Οφθαλμός".

Είσοδος: 5 ευρώ.

Την συγκεκριμένη ταινία που δεν έχει παιχθεί στην Πάτρα, αφιερώνει ο Νίκος Καββαδίας στις γυναίκες – σινεφίλ της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture