Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Βόρειοι και Νότιοι" στην παραλιακή της Πάτρας - Νέα ένταση στο λιμάνι - Οι φατρίες και οι συμπλοκές μεταναστών και προσφύγων

"Βόρειοι και Νότιοι" στην παρα...

Αυξάνεται ο αριθμός τους

Η προσπάθεια να περάσουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας στην Ιταλία συνεχίζεται για εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν βρει κατάλυμα στα παλιά εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, στην Ακτή Δυμαίων. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε και την ίδια τους τη ζωή.

Την ίδια ώρα όμως η ένταση μεταξύ τους ανεβαίνει καθώς ως γνωστόν ανάμεσά τους υπάρχουν ομοεθνείς τους που παίζουν τον ρόλο του διακινητή με το αζημίωτο και τους βοηθούν να μπουν στα φορτηγά, ενώ έχουν χωριστεί σε ομάδες, ανάλογα και με την εθνικότητα. Πακιστανοί εναντίον Αφγανών και το αντίστροφο.

Την Παρασκευή μια ακόμα συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών σήμανε συναγερμό μέσα και έξω από το νέο λιμάνι.

Δύο πολυπληθείς ομάδες, Πακιστανοί και Αφγανοί (περίπου 70 τη μια μεριά και 100 περίπου από την άλλη πλακώθηκαν μέσα και έξω από τη λιμενική ζώνη, με καδρόνια και πέτρες.

Λιμενικοί επενέβησαν ώστε να τους χωρίσουν και να μην πάρει χειρότερη τροπή η κατάσταση. Από τη συμπλοκή προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί

Όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται προοδευτικά, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που καταφέρνουν να "σπάσουν" τα μέτρα ασφαλείας και να διαφύγουν και αυτό προκύπτει από τον αριθμό των επιστροφών από την Ιταλία οι οποίες βαίνουν μειούμενες και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Το μεταναστευτικό ζήτημα της Πάτρας τελευταία απασχολεί όλο και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ και μέσα με έδρα την Αθήνα. Την Κυριακή το cnngreece.gr δημοσίευσε οδοιπορικό με τίτλο Η Ειδομένη της Πάτρας. Δείτε το βίντεο του cnngreece.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

Κυνηγητό μέσα κι έξω από τα κάγκελα ... - The Best News

Πάτρα: Σε χειρουργείο υποβλήθηκε ο Πακιστανός που μαχαιρώθηκε από Αφγανό στην ΑΒΕΞ

Για τον έλεγχο της «απόδρασης» στην Ιταλία πλακώθηκαν οι μετανάστες στην παραλιακή της Πάτρας – Οι καθοδηγητές και οι αμοιβές - ΦΩΤΟ

 

 

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις