Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυνηγητό μέσα κι έξω από τα κάγκελα - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την παραλιακή της Πάτρας - Αυξάνονται οι μετανάστες και οι συλλήψεις

Κυνηγητό μέσα κι έξω από τα κάγκελα - ΦΩ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Χειροπέδες σε αλλοδαπό διακινητή

Και το κυνηγητό συνεχίζεται έξω και κυρίως μέσα από τα κάγκελα που οριοθετούν τη λιμενική ζώνη της Πάτρας. Με ορμητήρια το παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ και άλλα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια εκεί  δίπλα Αφγανοί και Πακιστανοί κυρίως κατά μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες διασχίζουν τρέχοντας την Ακτή Δυμαίων με κίνδυνο να  τους παρασύρουν αυτοκίνητα και αρχίζουν να επιχειρούν την είσοδο στο λιμάνι.

Σκαρφαλώνουν στα κάγκελα και άλλοι τα περνούν με την πρώτη άλλοι όχι. Απέξω, βρίσκονται περιπολικά της αστυνομία, τις ώρες λίγο πριν φορτώσουν και φύγουν για Ιταλία. Στόχος  η παρουσία τους να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Από την άλλη πλευρά, μέσα στο λιμάνι, λιμενικοί κάνουν περιπολίες και το κυνηγητό για να μην τρυπώσουν στα σταθμευμένα φορτηγά που είναι να επιβιβαστούν στα πλοία, ξεκινά.

Τα "επικίνδυνα" σημεία είναι η πλάστιγγα και μετά τα πάρκινγκ όπου οι οδηγοί έχουν σταθμεύσει για να κάνουν το τσεκ ιν.

Πολλές φορές μεταξύ οδηγών και μεταναστών προκύπτει ένταση και έχει ακολουθήσει μέχρι και πετροπόλεμος.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας με όσα μέσα και προσωπικό διαθέτει προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Και παρά την καθημερινή αύξηση των μεταναστών, όπως αναφέρουν πηγές στο thebest.gr , δεν καταφέρνουν να περνούν παρά ελάχιστοι. Κι αυτό το δείχνουν οι επιστροφές από την Ιταλία.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έγιναν 100 συλλήψεις. Ανάμεσα σε αυτές και ενός αλλοδαπού διακινητή μεταναστών, ο οποίος ήταν στο χώρο της παραλιακής της Πάτρας και βοηθούσε μετανάστες να μπουν στα φορτηγά.

Ο άνδρας παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές.

Στις 31 Οκτωβρίου θα γίνει στα γραφεία του ΟΛΠΑ ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή περίφραξης και την τοποθέτηση καμερών, που θα ενισχύσει τα ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας του λιμένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις