Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10 ΣΤΟ BOCAS Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΖΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10 ΣΤΟ BOCAS Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...

"Πολεμώντας υπό σκιάν..."

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Κοζία με τίτλο «Πολεμώντας υπό σκιάν…» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8.00 μ.μ. στην Πάτρα, στο μπαρ Bocas (Ρήγα Φεραίου 39) από τις εκδόσεις «Περισπωμένη» και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και η φιλόλογος – ποιήτρια Νικολέττα Κατσιδήμα – Λάγιου, ενώ ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Περικλής Βασιλόπουλος.

 

O Γιώργος Κοζίας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Πρωτοδημοσίευσε ποίηση στα περιοδικά «Το Δέντρο» και «Ευθύνη», το 1983. Μέχρι τη συνεργασία του με την «Περισπωμένη» είχε εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Ζωολογικός κήπος» (1989), «Ο μάρτυρας που δεν υπήρξε» (1995), «Πεδίον ρίψεων» (2001), «Κόσμος χωρίς ταξιδιώτες» (2007) και «41ος Παράλληλος» (2012), όλες από τις εκδόσεις «Στιγμή».

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και ανθολογηθεί στα γαλλικά και τα ισπανικά. Ποίησή του έχει μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο και έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2009, με ερμηνευτές τη μετζοσοπράνο Αγγελική Καθαρίου και την πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο.

 

*Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών για τον Νίκο Καζαντζάκη, μεταφέρεται για την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 8.00 μ.μ. στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Φιλοποίμενος 54), έπειτα από θερμή παράκληση του ομιλητή Γιώργου Στασινάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture