Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο "ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ" ΤΟΥ Β. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ

Ο "ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ" ΤΟΥ Β. ΧΡΙ...

Με Καλλιαμβάκου, Κανελλάκη, Μιχάλη, Τζαβέλα

Οι αναγνώσεις και θεατρικές πρόβες έχουν ξεκινήσει από τα μέσα του καλοκαιριού και το αποτέλεσμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας και όχι μόνο. Ο λόγος για τη νέα μεγάλη θεατρική παραγωγή του Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος & Τριών Ναυάρχων που θα είναι η μεταφορά στο σανίδι ενός λογοτεχνικού βιβλίου που έχει διαβαστεί και αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό, του «Κάτοικος Πατρών» του συγγραφέα και μηχανικού Βασίλη Χριστόπουλου.

Όπως έχει διαρρεύσει, την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Πατρινός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Γεωργαλάς, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και με μία λαμπρή πορεία στο θέατρο, ο οποίος είχε πέρυσι ανεβάσει σε δική του σκηνοθεσία στο Λιθογραφείον την «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν. Ο Δημήτρης Γεωργαλάς που είχε παίξει στο σινεμά και σε ταινία του Πατρίς Λεκόντ, θα κάνει και την θεατρική προσαρμογή και διασκευή του βιβλίου.

Στην παράσταση που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο θα παίξουν οι: Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρος Κανελλάκης, Ευάγγελος Μιχάλης και Ηρακλής Τζαβέλας. Το ενδιαφέρον στοιχείο φέτος με το Λιθογραφείον είναι ότι σχεδιάζει να ανεβάσει ως δικές του παραγωγές, 2 ακόμη έργα Πατρινών δημιουργών σε μία προσπάθεια αναζήτησης της ταυτότητας της πόλης της Πάτρας και των κατοίκων της.

Θα ακολουθήσουν λοιπόν τον Γενάρη του 2018 η παράσταση «Ένας αόριστος άνθρωπος» βασισμένη στο βιβλίο του λογοτέχνη και δικηγόρου Σπύρου Βρεττού, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Καλλιαμβάκου και τον Μάρτιο οι «Θαμπές ζωές» του συγγραφέα και φιλόλογου Γιάννη Ηλ. Παππά σε σκηνοθεσία της Μαίρης Σιδηρά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture