Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο Public της πλ. Συντάγματος ο Πατρινός φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας παραδίδει σεμινάριο

Απόψε στο Public της πλ. Συντάγματος ο Π...

Με θέμα "Φωτογραφία και Ρεπορτάζ"

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας και όχι μόνο, αποτελεί σίγουρα ιδανική ευκαιρία το σεμινάριο φωτογραφίας με την Canon στο Public της πλ. Συντάγματος, στην Αθήνα, με εισηγητή τον Πατρινό στην καταγωγή φωτογράφο και φωτορεπόρτερ Μενέλαο Μυρίλλα, ο οποίος έχει συνεργαστεί και με το περιοδικό The Best Magazine.

Το θέμα του σεμιναρίου που έχει προγραμματιστεί γι’ απόψε Παρασκευή 6/10/2017 μετά τις 19.00 είναι «Φωτογραφία και Ρεπορτάζ: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μέσο και στην αντικειμενική καταγραφή».

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναλυθεί πόσο ο σεβασμός στην φωτογραφία και την φύση της ως μέσο έκφρασης βοηθά ή τελικά εμποδίζει την αντικειμενική καταγραφή της επικαιρότητας και την αναζήτηση της “αλήθειας”. Τελικά η πλήρη εκμετάλλευση του μέσου είναι μόνο προνόμιο των εικαστικών φωτογράφων ή μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή στο φωτορεπορτάζ.

Θα αναλυθεί η δουλειά μας στο πρακτορείο SOOC που κατά κοινή ομολογία άλλαξε και επαναπροσδιόρισε την αντίληψη για την φωτογραφία επικαιρότητας αλλά και που υπάρχει η λεπτή γραμμή μεταξύ εικαστικής προσέγγισης και «ρεπορταζιακής» καταγραφής.

Ο Μενέλαος Μυρίλλας έχει γεννηθεί στην Πάτρα και αγάπησε την φωτογραφία από νεαρή ηλικία. Ταξίδεψε ανά τον κόσμο και διδάχθηκε για αυτή από μερικούς εκ των πιο σημαντικών φωτογράφων. Έχει συνεργαστεί με τα πιο σημαντικά Ελληνικά περιοδικά καθώς και με αρκετά ξένα. Η αφήγηση χαρακτηρίζει την δουλειά του, καθώς του αρέσει να προσπαθεί να προσδώσει στο παρόν στοιχεία του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος.

Αν και εμπνευσμένος από τους κλασσικούς φωτογράφους, ο Μενέλαος Μυρίλλας συχνά χρησιμοποιεί μοντέρνες τεχνικές για να επιτύχει ένα σύγχρονο αποτέλεσμα. Έχει συν-ιδρύσει το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο «SOOC» γεγονός που του επιτρέπει να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο δημιουργικούς φωτογράφους της χώρας.

*Το Public Συντάγματος βρίσκεται στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture