Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: "Aντιπαραθέσεις" στην Ογκολογία - Ποιος γιατρός αναλαμβάνει πρώτος τον ασθενή;Συνέδριο με τη συμμετοχή της Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα

Πάτρα: "Aντιπαραθέσεις" στην Ο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Την Παρασκευή και το Σάββατο

Ένα σημαντικό συνέδριο για τις "Αντιπαραθέσεις" στο χώρο της Ογκολογίας πραγματοποιείται την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην Πάτρα, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στις 8 το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία της Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα.

H Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου θα μιλήσει με θέμα:  «Γυναίκες δημιουργοί και κοινωνικές προκαταλήψεις».

Πρόκειται ουσιαστικά για την 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας που διοργανώνει η ομάδα «Γυναίκες στη Ογκολογία» W4O - Hellas σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα του Γ. Ν. Πατρών.

Η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Αθηνά Ν. Χριστοπούλου Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, Ογκολογική Μονάδα, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, εξηγεί στο thebest.gr πως στη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης θα τεθούν επί τάπητος προβληματισμοί που αφορούν στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για έναν ογκολογικό ασθενή, ανάμεσα στις πολλές εγκεκριμένες που υπάρχουν, αλλά και στην προτεραιότητα των γιατρών ανάλογα την ειδικότητα, στην αντιμετώπιση της νόσου.

Η κ. Χριστοπούλου εξηγεί ότι πολλές φορές σε περιπτώσεις γυναικών με προχωρημένο καρκίνο μαστού έχει προηγηθεί ο χειρουργός και η επέμβαση, του ογκολόγου, με αποτέλεσμα πρώτα η ασθενής να χειρουργείται και μετά να επισκέπτεται τον ογκολόγο, ενώ το αντίστροφο θα είχε καλύτερα αποτελέσματα, επισημαίνει.

Στη διάρκεια της διήμερης επιστημονικής συνάντησης  θα "πέσουν" στο τραπέζι αυτές οι ιατρικές αντιπαραθέσεις πάνω σε συχνές μορφές νεοπλασίας, με στόχο να δημιουργηθεί ένα γόνιμο πλαίσιο που θα οδηγήσει στην καλύτερη συνεργασία των ιατρικών ειδικοτήτων και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.

Επίσης θα Θσυζητηθούν οι τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις όχι μόνο στον γυναικολογικό καρκίνο, αλλά και στον καρκίνο του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και ορθού, του προστάτη, του μελανώματος και του νεφρού.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (11:30 προσέλευση – εγγραφές). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being