Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σχεδιασμός για προβληματισμό

Σχεδιασμός για προβληματισμό
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Οι επιλογές του ΣΕΓΑΣ καταδεικνύουν ένα μεγάλο πρόβλημα του πατραϊκού στίβου

Τις κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς επικύρωσε πριν λίγες ημέρες ο ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνολικά 40 αθλητές και αθλήτριες εντάχθηκαν στην ομπρέλα της ομοσπονδίας για το νέο αγωνιστικό έτος, αριθμός μεγαλύτερος από ότι του 2017 (34).

Η απόφαση δημιουργίας μιας νέας κατηγορίας διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα ενίσχυσης αθλητών, που ξεχωρίζουν σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Παράλληλα η ομοσπονδία θα έχει την ευκαιρία να σταθεί δίπλα σε έναν ακόμη – μεγάλο – αριθμό αθλητών και αθλητριών μέσα από την κατηγορία «στήριξης» και τις προεθνικές ομάδες, που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Η νέα αγωνιστική σεζόν έχει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις και η ομοσπονδία είναι έτοιμη να στηρίξει τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των κατηγοριών, με παροχές που δεν περιορίζονται μόνο στην κάλυψη των οδοιπορικών.

Από τους 40 αυτούς αθλητές ούτε ένας δεν είναι Αχαιός. Και αυτό δεν είναι μομφή προς την Ομοσπονδία, αλλά η πραγματικότητα.

Ακόμα κι αν ο ΣΕΓΑΣ έσφαλε, εκ παραδρομής, τούτο δεν θα συνέβη παρά μονάχα σε μία (κι αν) περίπτωση. Αρα η ουσία δεν αλλάζει.

Κι αυτό θα πρέπει να το δουν σοβαρά τα σωματεία, οι προπονητές και η τοπική ΕΑΣ.

Μια πόλη 250.000 κατοίκων με 10 σωματεία, με την τεράστια παράδοση, με πέντε υπερπλήρεις χώρους προπονήσης (Ανοικτό και κλειστό Λαδόπουλου, Παμπελοποννησιακό, υπόγειο, βοηθητικό) και ουδείς αθλητής στην πρώτη 40άδα, δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports