Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Τελευταίο σημείωμα» του Π. Βούλγαρη κάνει πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη

Το «Τελευταίο σημείωμα» του Π. Βούλγαρη ...

Η νέα ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη θα προβληθεί στις 16/10/2017

Δέκα μέρες πριν από την εμπορική διανομή της στις αίθουσες, η ήδη πολυαναμενόμενη ταινία «Το Τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, θα παρουσιαστεί σε μια μεγάλη προφεστιβαλική εκδήλωση του 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής της ταινίας, Tanweer.

Λίγες μέρες πριν ανοίξει αυλαία η φετινή 58η διοργάνωση, το Φεστιβάλ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη, με την οποία ο σκηνοθέτης υπογράφει το σενάριο καθώς και τους πρωταγωνιστές Ανδρέα Κωνσταντίνου και Μελία Κράιλινγκ, σε μία γιορτινή βραδιά που θα έχει τον χαρακτήρα επίσημης πρεμιέρας της ταινίας.

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία» που είχαμε δει και στην Πάτρα, ο Παντελής  Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο συγκλονιστικές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας: την εκτέλεση 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς κατακτητές, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

Ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού, όπου η μυθοπλασία συναντά την ιστορία και τους ήρωές της, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017 σε διανομή από την Tanweer. Αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture