Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο "ΨΑΓΜΕΝΟΣ" ΤΖΕΙΜΣ ΦΡΑΝΚΟ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΓΙΑ ΤΟ "THE DISASTER ARTIST"

Ο "ΨΑΓΜΕΝΟΣ" ΤΖΕΙΜΣ ΦΡΑΝΚΟ ΒΡΑ...

Η ταινία στην Ελλάδα στις 25/1 σε διανομή της Tanweer

Αφού εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ SXSW και Τορόντο, η νέα ταινία του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζέιμς Φράνκο, «The Disaster Artist» κέρδισε το Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.

Στη φωτ. βλέπουμε τον περιχαρή Τζέιμς Φράνκο την στιγμή της βράβευσης της ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν, που θεωρείται το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της ισπανόφωνης κοινότητας παγκοσμίως.

Σε σκηνοθεσία του 39χρονου Τζέιμς Φράνκο, στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο Τζέιμς Φράνκο, ο αδελφός του επίσης ηθοποιός Ντέιβ Φράνκο και οι Σεθ Ρόγκεν, Άλισον Μπρι, Ζακ Έφρον, Τζος Χάτσερσον, Τζάκι Γουίβερ, Άρι Γκρέινορ και Τζέισον Ματζούκας.

Ο Τζέιμς Φράνκο επιστρέφει στο διπλό ρόλο του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή στο μεγάλο hit του SXSW αλλά και του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν, την κωμωδία «The Disaster Artist».

Η ταινία που ήδη ακούγεται ότι μπορεί να φτάσει έως τα Όσκαρ, προβλήθηκε ως work-in-progress στο South by Southwest Film Festival του 2017, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της προβολής, και ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τον Τύπο, ιδιαίτερα για την μεταμορφωτική ερμηνεία του Φράνκο, στον ρόλο του Τόμι Γουάιζο.

Το «The Disaster Artist» είναι η αληθινή ιστορία της δημιουργίας της ταινίας «The Room», που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Πολίτης Κέιν των κακών ταινιών». Η κλασική καλτ ταινία του Τόμι Γουάιζο συνεχίσει να προβάλλεται σε sold out προβολές για πάνω από μια δεκαετία.

Το σενάριο της ταινίας είναι των Σκοτ Νουστάντλερ και Μάικλ Χ. Βέμπερ, βασισμένο στο βιβλίο των Γκρεγκ Σεστέρο και Τομ Μπίσελ.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στον Καναδά κερδίζοντας την 2η θέση στο Βραβείο Κοινού του Τμήματος Midnight Madness, ενώ τιμήθηκε και με το Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Το φιλμ «The Disaster Artist» αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου 2018 από την Tanweer και θα το δούμε και στην Πάτρα.

*Οι φωτ. μας εστάλησαν με το δελτίο Τύπου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture