Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Κώστας Καζάκος πέρασε μία βόλτα από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών - Θα παίξει τον καθηγητή στο "Fame The Musical"

Ο Κώστας Καζάκος πέρασε μία βόλτα από το...

Επίσης υπογράφει τη σκηνοθεσία στο "Ο δρόμος περνά από μέσα" του Καμπανέλλη

Ο Κώστας Καζάκος πέρασε μία βόλτα από τα…παλιά του λημέρια, το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και κάθισε αρκετή ώρα, τα είπε με τους εργαζόμενους, είπε για το θέμα της καθυστέρησης της προκήρυξης του καλλιτεχνικού διευθυντή πως είναι θέμα Υπουργείου ενώ εκμυστηρεύθηκε πως παρότι ήθελε τον φετινό χειμώνα να ξεκουραστεί και να χαρεί την οικογένεια του (η μικρή του κόρη θα πάει στην Τετάρτη τάξη του δημοτικού) τελικά το θέατρο δεν τον άφησε κι έτσι θα ασχοληθεί με 2 νέες παραστάσεις.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κάνοντας τη βόλτα του στην Πάτρα και στο ΔΗΠΕΘΕ, συνομίλησε με τους εργαζόμενους του θεάτρου και τους ανέφερε πως του προτάθηκε και θα είναι στην ολοκαίνουρια θεατρική παράσταση «Fame, The musical» που ανεβάζει ο Αλέξανδρος Ρήγας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη νέα χειμερινή περίοδο 2017-2018.

Ο κ. Καζάκος μάλιστα ανέλαβε ένα ρόλο που του πηγαίνει πολύ, του καθηγητή της σχολής όπου φοιτούν οι φερέλπιδες σπουδαστές του Fame (όλοι θυμόμαστε τόσο την κινηματογραφική ταινία όσο και την τηλεοπτική σειρά Fame, Ο Πυρετός της δόξας). Όπως έχει γράψει ο Β. Μπουζιώτης στο enikos.gr, στους ρόλους των καθηγητών θα δούμε εκτός από τον εξαίρετο Κώστα Καζάκο και την Τάνια Τρύπη καθώς και την Μπέσυ Μάλφα.

Τους μαθητές θα παίξουν μεταξύ άλλων οι Θανάσης Πατριαρχέας, Ίντρα Κέι, Ίαν Στρατής, Νικόλας Ραπτάκης και Ιάσων Μανδηλάς ενώ στην παράσταση θα συμμετάσχει και η Άννα Παναγιωτοπούλου που θα κάνει τον ρόλο της διευθύντριας της σχολής τέχνης. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνεργάστηκε με τον Αλέξανδρο Ρήγα το περασμένο καλοκαίρι στο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή».

*Το musical «Fame» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θ’ ανέβει σε σκηνοθεσία - προσαρμογή του Αλέξανδρου Ρήγα.

Εκατοντάδες νέοι καλλιτέχνες πέρασαν από τις audition που έγιναν.

Στην παράσταση θα παίζει live και 10μελής ορχήστρα εξαίρετων μουσικών.

Το «Fame the Musical» έκανε πρεμιέρα στην Αμερική το 1988 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία σε όλες τις μεγάλες θεατρικές σκηνές του κόσμου και πάντα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των μεγαλύτερων εισπρακτικών επιτυχιών musical παγκοσμίως.

*Τέλος ο κ. Καζάκος θα κάνει και μία παράσταση στο δικό του θέατρο, το «Τζένη Καρέζη» στην οδό Ακαδημίας 3. Πιο συγκεκριμένα, σαράντα τέσσερα χρόνια μετά από το θρυλικό «Μεγάλο μας τσίρκο» ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης ανεβάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπενέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα», από τις 13 Οκτωβρίου 2017 και μετά.

Σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζει ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και  η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και αποδίδει.  Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.

Η άγνοια της ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα.

Το πιο ώριμο και κατασταλαγμένο έργο του Καμπανέλλη, που έκανε πρεμιέρα το ’90 στο Θέατρο Πόλης της Μαριέττας Ριάλδη σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, αναβιώνει στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, ο οποίος υπέγραφε και τη σκηνοθεσία του θρυλικού «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τον θίασο Καζάκου – Καρέζη το 1973.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη

Μουσική σύνθεση-Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος.

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης) οι: Γιώργος Κυρίτσης (Φάνης Ποριώτης), Γιώργος Δαμπάσης (Χάρης Αντωνάκος),  Ηλιάνα Μαυρομάτη (Λίτσα), Άννα Γεραλή (Γλυκερία), Όμηρος Πουλάκης (Αντρέας Ποριώτης).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture