Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ «Η Λιακάδα Μέσα μου» στην Ημέρα Γαλλοφωνίας, στις "Νύχτες Πρεμιέρας"

Το φιλμ «Η Λιακάδα Μέσα μου» στην Ημέρα ...

Θα το δούμε στην Πάτρα 30/10, από την Κινηματογραφική Λέσχη

To 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν την Ημέρα Γαλλοφωνίας  TV5 Monde και θα προβάλλουν της καινούρια ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Κλερ Ντενί «Η Λιακάδα μέσα μου». Θ’ ακολουθήσει Πάρτι Γαλλοφωνίας.

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» θα παρουσιάσουν λοιπόν σε πρώτη προβολή την τελευταία ταινία της Κλερ Ντενί «Η Λιακάδα Μέσα μου» όπου πρωταγωνιστεί η Ζιλιέτ Μπινός.  Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:30, στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 στην Λ. Κηφισίας και Πανόρμου, και εντάσσεται στο φετινό αφιέρωμα στη φιλμογραφία της σπουδαίας Γαλλίδας δημιουργού Κλερ Ντενί, που πραγματοποιείται από το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα οι 23ες Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πλήρες, μεγάλου μήκους έργο της μεγάλης δημιουργού. Η «Λιακάδα Μέσα μου - Un Beau Soleil Intérieur» έρχεται απευθείας από τις Κάννες, όπου βραβεύτηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας, μία διαζευγμένη γυναίκα (Ζιλιέτ Μπινός) που αναζητά εναγωνίως τον έρωτα, κάποια υποψία ρομαντισμού, μια σπίθα πάθους, σ' ένα Παρίσι που φαίνεται να έχει ξεχάσει πώς να ζευγαρώνει. Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σ’ έναν κυνικό τραπεζίτη που την πολιορκεί επίμονα, έναν γοητευτικό μα ανασφαλή ηθοποιό, τον πρώην σύζυγό της και το αιφνίδιο φλερτ κάποιας νύχτας;

Η πιο ανάλαφρη και έξω καρδιά δημιουργία της Κλερ Ντενί είναι μια πνευματώδης κομεντί που κλείνει με χαριτωμένο τρόπο το μάτι στο είδος της, αρωματίζει ακόμη και τις πιο σοβαρές καταστάσεις με χιούμορ, φιλοξενεί ηθοποιούς όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, η Ζοσιάν Μπαλασκό και η Σαντρίν Ντιμάς σε αιφνίδιες εμφανίσεις και περιέχει μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της Ζιλιέτ Μπινός.

Στην προβολή στην Αθήνα, θα παραστεί η ηθοποιός Σαντρίν Ντιμά, η οποία θα παρουσιάσει την ταινία και θα συνομιλήσει με το κοινό. Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Πάρτι της Ημέρας Γαλλοφωνίας TV5MONDE στο Blue Rose (Πλατεία Καρύτση 5).

*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία Filmtrade στις 5 Οκτωβρίου 2017 και στην Πάτρα θα την δούμε στις 30 Οκτωβρίου 2017 από την Κινηματογραφική Λέσχη στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Μεγάλος Χορηγός του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που συνεχίζεται με επιτυχία έως την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 είναι η COSMOTE TV.

*Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Κλερ Ντενί.

Η Κλερ Ντενί.

Η Κλερ Ντενί.

Η ηθοποιός Σαντρίν Ντιμά που θα έρθει στην Αθήνα για την προβολή της ταινίας.

Η ηθοποιός Σαντρίν Ντιμά που θα έρθει στ...

Η ηθοποιός Σαντρίν Ντιμά που θα έρθει στην Αθήνα για την προβολή της ταινίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture