Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Νατάσα Μποφίλιου στο περιοδικό "Τα ΣΟΨΥχα μας"- Παρουσιάζεται απόψε

H Νατάσα Μποφίλιου στο περιοδικό "Τ...

Στο καφέ "Γέφυρες"

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο περιοδικό τα "Τα ΣΟΨΥχα μας", το όποιο παρουσιάζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο καφέ Γέφυρες στην οδό Πατρέως 86.

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

«Ανέκαθεν, τα προβλήματα ψυχικής υγείας αποτελούσαν ένα ταμπού, το όποιο θεωρώ πως έχει έρθει η ώρα να το αποτινάξουμε… Η ψυχική νόσος στο πέρασμα των χρόνων ενοχοποιήθηκε, ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες. Δυστυχώς, όμως, ακόμη και σήμερα, πολλοί το φέρουν σα νοοτροπία. Φυσικά, αυτό οφείλεται στο ότι κάνεις δεν μπαίνει στη διαδικασία να ψάξει,  να διαβάσει και να ενημερωθεί»

Συνέντευξη στον Σταύρο Δημόπουλο

Φωτογραφίες: Σταύρος Δημόπουλος και από το αρχείο της Νατάσσας Μποφίλιου

Νατάσσα, τι σημαίνει για σένα αισιοδοξία;
Αισιοδοξία σημαίνει να πιστεύωότι η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Έχει υπάρξει κάποια περίοδος της ζωής σου, κατά την οποία δεν ήσουν καλά ψυχολογικά και δυσκολεύτηκες να επανέλθεις και να πάρεις πάλι τα πάνω σου;
Φυσικά και έχει υπάρξει τέτοια περίοδος στη ζωή μου και μάλιστα όχι μόνο μια αλλά πολλές. Όλες αυτές τις φορές προσπάθησα να επικεντρωθώ λίγο στον  εαυτό μου, στο τι έχω κάνει λάθος και πώς θα μπορούσα να έχω χειριστεί κάποιες καταστάσεις διαφορετικά, καθώς επίσης και τις λύσεις που θα έπρεπε να βρω ως πρόσωπο απέναντι σ’ αυτό το γεγονός. Πάντα βέβαια, στρέφομαι στους ανθρώπους μου,  που ξέρω πως με αγαπούν  και με στηρίζουν σε όλα. Αν αυτό που έχει συμβεί δεν μπορώ να το διαχειριστώ, απευθύνομαι σε κάποιον ειδικό, για να με καθοδηγήσει. Περισσότερο όμως, πιστεύω πως πάντα τη λύση, τη βρίσκεις εσύ. Εσύ είσαι αυτός που ψάχνει να λύσει κάτι, οι άλλοι άνθρωποι είναι εκεί, για να σε βοηθούν και να σε στηρίζουν.
Ανέφερες ότι έχεις ζητήσει βοήθεια από ειδικό  ψυχικής υγείας.
Βέβαια, έχω κάνει ψυχοθεραπεία αλλά με διαλείμματα, γεγονός  που οφείλεται κυρίως στη δουλειά μου. Λείπω αρκετό χρονικό διάστημα και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο ως προς την εντατικοποίησή του. Θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερο χρόνο, για να μπορώ να το συστηματοποιήσω.  Φέτος, σκέφτομαι έντονα πως θέλω να κάνω ψυχοθεραπεία πιο επισταμένα, γιατί θεωρώ πως ένας άνθρωπος του σήμερα  πρέπει να ψάξει μέσα στον εαυτό του – πάντοτε δηλαδή υπήρχε η ανάγκη, πόσο μάλλον στην εποχή μας-. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μας πιέζουν, τόσες πολλές οι αλλαγές που συμβαίνουν  που όλοι χρειάζεται να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας,ώστε να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Που πιστεύεις η ψυχική νόσος αποτελεί ακόμα ταμπού στις μέρες μας;
Ανέκαθεν τα προβλήματα ψυχικής υγείας αποτελούσαν ένα ταμπού, το όποιο θεωρώ πώς έχει έρθει η ώρα να το αποτινάξουμε… Σίγουρα όλοι έχουμε ή είχαμε στον στενό -οικογενειακό ή φιλικό μας κύκλο, έναν άνθρωπο, ο όποιος έχει αντιμετωπίσει  κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Η  ψυχική νόσος στο πέρασμα των χρόνων ενοχοποιήθηκε, ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες. Δυστυχώς, όμως, ακόμη και σήμερα, πολλοί το φέρουν σα νοοτροπία.Φυσικά, αυτό οφείλεται στην αμάθεια του κόσμου και επίσης, στο ότι κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να ψάξει,  να διαβάσει και να ενημερωθεί.

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture