Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Κυριακή στο Α. Ωδείο η συναυλία "Οι συνθέτες της ψυχής μας"

Πάτρα: Την Κυριακή στο Α. Ωδείο η συναυλ...

Στους θεατές θα μοιραστεί δωρεάν το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου

Το ογκώδες βιβλίο «Οι συνθέτες της ψυχής μας» του πολυγραφότατου συγγραφέα Κώστα Παπασπήλιου, το οποίο περιλαμβάνει τις βιογραφίες των 24 μεγαλύτερων Ελλήνων λαϊκών δημιουργών, θα διανεμηθεί εντελώς δωρεάν στους ακροατές της ομώνυμης συναυλίας που θα δώσει η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Πατρινού Θοδωρή Γεωργόπουλου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.00 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Πρόκειται για το επιτυχημένο πόνημα του Κώστα Παπασπήλιου που κυκλοφόρησε αρχικά από την «Εμπειρία Εκδοτική» το 2008 και τώρα εκδίδεται εμπλουτισμένο και ανανεωμένο σε δεύτερη έκδοση, ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία της Πάτρας.

Χορηγός της έκδοσης του βιβλίου «Οι συνθέτες της ψυχής μας» είναι η εταιρεία διανομής τροφίμων «Μπαγιώργος Α.Ε».

Το διαχρονικό έργο των 24 αξεπέραστων λαϊκών συνθετών θ’ αναδειχθεί στη μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας αυτή την Κυριακή. Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Λένα Αλκαίου και οι Πατρινοί τραγουδιστές Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη και Γιούλη Ασημακοπούλου, θα συνοδεύονται από τα 60 μπουζούκια του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου και θα ερμηνεύσουν αθάνατες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Πασίγνωστες συνθέσεις των: Πλέσσα, Σπανού, Βαμβακάρη, Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Νικολόπουλου, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Κουγιουμτζή, Καλδάρα, Πάνου, Μούτση, Λεοντή, Κουγιουμτζή, Μαρκόπουλου, Σαββόπουλου και Χατζηνάσιου.

Συμμετέχουν, σε μία πρωτότυπη καλλιτεχνική σύζευξη με την ορχήστρα των μπουζουκιών, δύο Κουαρτέτα πνευστών και βιολιών καθώς και ένα σύνολο ακορντεόν.

Την όλη ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, θα έχει ο Πατρινός Μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος.

Την σκηνοθεσία «υπογράφει» ο Θάνος Μπαλαφούτης, την παρουσίαση και την οργάνωση παραγωγής ο δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Παναγιώτης Ρηγόπουλος, την ιστορική τεκμηρίωση ο Κώστας Παπασπήλιος ενώ την αφήγηση θα κάνει ο Λάκης Βανταράκης.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10 ευρώ, έχει ξεκινήσει στα καταστήματα:

«Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32),

«Discover» (Βούρβαχη 3),

καθώς και από την Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν Χορδώ» (Π. Δημητροπούλου 10).

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο «Αγκαλιά-Ζω»

Ώρα ενάρξεως συναυλίας: 21.00

Ώρα προσέλευσης: 20.00.

Για πληροφορίες, στο τηλ. 2610-314.935.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture