Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Φεστιβάλ Βενετίας: Εντυπωσίασε η ταινία "Three billboards outside Ebbing, Missouri"

Φεστιβάλ Βενετίας: Εντυπωσίασε η ταινία ...

Του Ιρλανδοβρετανού Μάρτιν Μακντόνα, με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Η τελευταία τραγικωμωδία, με αιχμηρούς διαλόγους, του Ιρλανδοβρετανού Μάρτιν Μακντόνα, με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο ρόλο μιας μητέρας που πενθεί και ξεκινά πόλεμο με την τοπική αστυνομία, προβλήθηκε την Δευτέρα στη Μόστρα της Βενετίας. Η Μίλντρεντ Χέις δεν έχει καμία νεότερη ενημέρωση για τις έρευνες που γίνονται για τον αποτρόπαιο θάνατο της κόρης της επί επτά μήνες.

Αποφασίζει τότε να καταγγείλει, με τρεις διαφημιστικές πινακίδες, την ανικανότητα του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο υποδύεται ο Γούντι Χάρελσον.

"Μου φαίνεται ότι η αστυνομία είναι πολύ απασχολημένη να βασανίζει μαύρους για να κάνει το οτιδήποτε για τη διαλεύκανση ενός πραγματικού εγκλήματος" δηλώνει επίσης σε ένα τηλεοπτικό κανάλι η χαροκαμένη, οργισμένη μάνα, ο σύζυγος της οποίας την εγκατέλειψε για μια καταφανώς ανόητη 19χρονη.

Και από το σημείο αυτό ξεκινά μια άγρια σάτιρα, με διαλόγους που απέχουν παρασάγγας από το "πολιτικώς ορθόν".

Η ταινία "Three billboards outside Ebbing, Missouri" μετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ. Πρόκειται για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Μακντόνα, στην οποία έχει γράψει και το σενάριο. Είχαν προηγηθεί η "Αποστολή στη Μπριζ" το 2008, με τον Κόλιν Φάρελ στον ρόλο ενός πληρωμένου δολοφόνου που τον τρώνε οι τύψεις και οι "Επτά ψυχοπαθείς" το 2012. Όπως είπε ο ίδιος σήμερα στους δημοσιογράφους έγραψε το σενάριο έχοντας πάντα στο μυαλό του τους ηθοποιούς.

"Είναι πραγματικά ένα λαμπρό σενάριο, όπως θα έπρεπε να είναι ένα λογοτεχνικό έργο", τόνισε η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η οποία έχει βραβευτεί με Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία "Φάργκο" των αδελφών Κοέν. Για να υποδυθεί πειστικότερα τον ρόλο της, αποκάλυψε ότι μελέτησε... καουμπόικες ταινίες με τον Τζον Γουέιν, στις οποίες ο ήρωας είναι αποφασισμένος και έτοιμος να αψηφήσει ολόκληρη την πόλη του προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Ο σκηνοθέτης είπε ότι επέλεξε τη ΜακΝτόρμαντ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την ικανότητά της να διαχειρίζεται ταυτόχρονα "το χιούμορ και τη θλίψη", δύο από τα βασικά συστατικά των ταινιών του.

Η Μίλντρεντ είναι ταυτόχρονα "ήρωας και αντιήρωας" επειδή ο θυμός δεν είναι το καλύτερο όπλο, ακόμη κι αν κάποιες φορές φαίνεται να κινεί τα πράγματα", εξήγησε ο Μακντόνα. Οι "εχθροπραξίες" φτάνουν στο αποκορύφωμά τους στην αντιπαράθεσή της με τον δεύτερο στην ιεραρχία του αστυνομικού τμήματος του Ντίξον (στον ρόλο ο Σαμ Ρόκγουελ) έναν ανώριμο, ρατσιστή και βίαιο νεαρό που ζει με τη μητέρα του. Παραδόξως, είναι ένα από τα πιο αστεία πρόσωπα του έργου και μάλιστα στο τέλος καταλήγει να γίνει και... συμπαθής.

"Αυτό που μετράει είναι η ενσυναίσθηση, η δυνατότητα να δεις την ανθρωπιά αυτού του προσώπου που δεν είναι παρά ένας ρατσιστής χωριάτης", είναι το μήνυμα του σκηνοθέτη. Όσον αφορά την οργή και την οδύνη, "θα πρέπει επίσης να δώσουν τη θέση τους σε πιο αισιόδοξες πλευρές της ζωής".

"Ο σκοπός της ταινίας σίγουρα δεν είναι να παρουσιάσει το πορτρέτο μιας ρατσιστικής κωμόπολης των ΗΠΑ", εξήγησε, εκτιμώντας ότι ο ρατσισμός δεν είναι πιο διαδεδομένος σε αυτή τη χώρα απ' ότι σε άλλες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture