Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση "Ερωτόκριτος" στο Αρχαίο Ωδείο

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από την παράστα...

Το βράδυ της Κυριακής

Παρουσιάστηκε χθες στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας η παράσταση "Ερωτόκριτος". 'Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Μια υπέροχη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές που γέμισαν το Ρωμαϊκό Ωδείο σε μία παραγωγή του Θεάτρου Λιθογραφείον, στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Ο Ερωτόκριτος του Μαραμή δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στην «αρρώστια» του πόθου και στις περιπέτειες των δύο νέων μέχρι να φτάσουν στο αίσιο τέλος του γάμου τους, παρά τη χρήση του ιδιαίτερου δεκαπεντασύλλαβου του Κορνάρου, που παραπέμπει στο πρωτότυπο ιστορικό πλαίσιο.

Ο Δημήτρης Μαραμής, πλαισιωμένος από μια ομάδα καταξιωμένων ερμηνευτών παρουσίασε τον συναυλιακό Ερωτόκριτο, ένα έργο που έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες θεατές, τόσο στις παραστάσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όσο και σε σημαντικά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Οι μοναδικές ερμηνείες των καλλιτεχνών (Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου, Gautier Βελισσάρης και Μέλα Γεροφώτη) καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές της παράστασης, που εξέφρασαν με τα πιο θερμά λόγια τον ενθουσιασμό τους και στο τέλος της.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή ταξίδεψε τους θεατές με ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues,

Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Με τον συνθέτη τόσο στο πιάνο, όσο και στον ρόλο του αφηγητή, ο Ερωτόκριτος εστίασε κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture