Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΠΙΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΠΙΑ...

"Τραγούδια χωρίς φωνή" στο Διεθνές Φεστιβάλ

«Τραγούδια χωρίς φωνή» είναι ο τίτλος της συναυλίας η οποία φιλοξενείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Πρόκειται για μία συναυλία Piano solo με κομμάτια "τραγουδημένα" από το πιάνο, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν έργα των  Fr. Schubert (2 μουσικές στιγμές και 1 αυτοσχεδιασμός στην τονικότητα των τεσσάρων υφέσεων), F. Mendelssohn (3 τραγούδια χωρίς λόγια στην τονικότητα των τριών υφέσεων), του Ανδρέα Αδαμόπουλου (2 σουίτες Ελληνόφως Ι και Ελληνόφως ΙΙ βασισμένες σε Ελληνικά τραγούδια).

Η επιλογή και παρουσίαση των έργων έρχεται να καταδείξει πως το τραγούδι είναι μία φόρμα που αγγίζει τη συναισθηματική και συγκινησιακή πλευρά άμεσα, ειλικρινά και αβίαστα.

Σε  όλη την οργανική μουσική του Shubert κάθε φράση ισοδυναμεί με ένα θεσπέσιο τραγούδι χωρίς λόγια.Τέτοια έργα είναι και οι "μουσικές στιγμές" του, και οι "αυτοσχεδιασμοί" του όπως και "τα τραγούδια χωρίς λόγια" του Μέντελσον.

Οι 2 σουίτες του Αν. Αδαμόπουλου είναι τραγούδια Μ. Χατζιδάκι, Β. Τσιτσάνη, Μ. Βαμβακάρη, Μ. Λοϊζου και άλλων Ελλήνων συνθετών δουλεμένα ως πιανιστικά έργα, τραγούδια ερμηνευμένα από το πιάνο.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture